Buakaw v kleci zdemoloval dopingového hříšníka, po zápase přiznal, že tak tvrdé údery ještě od nikoho nedostal

Buakaw v kleci zdemoloval dopingového hříšníka, po zápase přiznal, že tak tvrdé údery ještě od nikoho nedostal Buakaw Banchamek | zdroj: Profimedia

Buakaw znovu ukázal, že ještě rozhodně nepatří do starého železa a připsal si další výhru na KO.

V sobotu se v Japonsku odehrál další turnaj organizace RIZIN, kde před vstupem do UFC válčil i český samuraj Jiří Procházka. Tentokrát se zápasy nekonaly v tradičním, leč pro MMA dost nevhodném, ringu, ale organizátoři připravili klec. Tu si tak poprvé v kariéře vyzkoušel i legendární Buakaw, jehož zápas pod pravidly K-1 byl na startovku přidán teprve před pár dny.

Soupeřem mu byl Brazilec japonského původu Minoru Kimura, jehož tvrdým úderům odolá jen málokdo. Pověst knockoutéra mu ale kazí fakt, že byl několikrát pozitivně testován na doping. Namísto toho, aby se kál, pak ještě vyhlásil, že Buakaw určitě taky dopuje. To byla velká hloupost, protože o Thajcovi je celkem známo, že když se naštve, bojuje ještě lépe.

Kimura nicméně ovládl první kolo, kdy sázel jednu boxerskou kombinaci za druhou a zdálo se, že s ním o 11 let starší Buakaw nedokáže udržet krok. Jenže není náhoda, že během více než 250 zápasů dostal KO pouze jednou jedinkrát. Brazilec trefil čistě na bradu několik hodně tvrdých, jenže legenda ne a ne padnout. A kdo seje vítr, sklidí vichřici.

Ve druhém kole Buakaw zatlačil Kimuru na pletivo, kde mu nejprve rozbil tělo, aby následně propašoval koleno do hlavy. V domnění, že z toho bude počítání, pak udělal krok zpět. Brazilec ale zůstal na nohou, a tak bylo třeba rozdělanou práci dodělat. Pár vteřin poté přišlo parádní KO.

Po zápase Buakaw přiznal, že tak silné údery ještě od nikoho nedostal a v prvním kole byl ve velkých problémech, zároveň prý ale předpokládal, že se Kimura unaví a od druhého kola díky tomu bude moci převzít otěže. Po vítězství ho pak do klece přišel pokorně vyzvat Rukija Anpo, s nímž loni v květnu remizoval. Vypadá to, že odvetě nic nebrání. Ještě předtím by se ale legendární Thajec měl utkat v exhibičním boxerském zápase s Manym Pacquiaoem.

Zdroje:  Rizin

Nejnovější články