Tohle nikdo nečekal! Buakaw bude boxovat s Mannym Pacquiaoem

Tohle nikdo nečekal! Buakaw bude boxovat s Mannym Pacquiaoem Buakaw Banchamek se chystá nastoupit k zápasu | zdroj: Profimedia

Thajská legenda si na začátku roku 2024 střihne premiéru v klasickém boxu a to rovnou proti slavnému filipínskému "Pacmanovi".

Thaiboxer Buakaw Banchamek a boxer Manny Pacquiao mají sice svá nejlepší léta v ringu dávno za sebou, ani jeden z nich ale zatím nehodlá pověsit rukavice na hřebík a ze své popularity hodlají na sklonku kariéry vytěžit maximum. Na to je teď ideální čas, protože bojové sporty jsou momentálně populárnější než kdy předtím a doba přeje exhibičním zápasům.

Asi nikdo ale nečekal, že se ale v ringu Buakaw a Pacquiao postaví proti sobě. Thajský promotér Vinij Lertratanachai, který loni v Bangkoku zorganizoval fotbalový zápas Manchesteru United s Liverpoolem a letos obří turnaj ve snookeru, se ale rozhodl, že tentokrát zkusí uspořádat boxerské klání. Obě legendy by si měly přijít na krásných 10 milionů bahtů (více než 6 milionů korun).

Jednačtyřicetiletý Buakaw loni po dlouhé koronavirové pauze absolvoval tři exhibiční utkání v kickboxu, Japonce Kótu Miuru a Jošihiróa Satóa knockoutoval, s mladým Ukrajincem Oleksandrem Jemifenkem remizoval. Stejným výsledkem skončil i jeho zápas v organizaci RIZIN s domácim Rukijou Anpoem. Legendární Thajec si vyzkoušel také box bez rukavic, tam zvítězil už po necelých dvou minutách na KO. Další zápas pod Bare Knuckle FC by měl absolvovat letos na podzim, soupeřem mu bude jeho kamarád Saenchai. Oba ale slibují, že se šetřit rozhodně nebudou.

Pacquiao bude ale ještě větší výzva, přestože mu v době konání duelu bude už 45 let. Nejúspěšnější Filipínský boxer absolvoval celkem 72 profesionálních zápasů s bilancí 62 vítězství, 8 proher a 2 remízy. Po porážce od Kubánce Yordenise Ugáse se v roce 2021 rozhodl ukončit kariéry a kandidovat na prezidenta. Loni se ale do ringu vrátil, v exhibičním utkání si hravě poradil s Korejcem DK Yoonem, který se prezentuje jako novodobý Bruce Lee a expert na sebeobranu. Asi je tedy zbytečné uvádět, že Manny po 6 kolech jasně zvítězil na body.

Manny Pacquiao a Buakaw Banchamek Manny Pacquiao a Buakaw Banchamek | zdroj: Profimedia

Oba bojovníci se dnes v Bangkoku střetli tváří v tvář. Favoritem boxerského souboje, který je vypsán na 6 kol po 3 minutách, bude jasně Pacquiao. Jeho technický styl by na silově založeného Buakawa, který je navíc zvyklý hojně využívat kopy a kolena, měl platit. Zda tomu tak bude, se dozvíme v lednu příštího roku.

Zdroje:  beyondkick

Nejnovější články