Musím víc trénovat, připustil Buakaw, na mladého Ukrajince nestačil

Musím víc trénovat, připustil Buakaw, na mladého Ukrajince nestačil Buakaw Banchamek vs. Oleksandr Yefimenko | zdroj: Profimedia

Věk nezastavíš, říká se. Buakaw ale po nepovedeném zápase s mnohem mladším Oleksandrem Yefimenkem přiznal, že netrénoval dostatečně.

Ani ve 40 letech Buakaw Banchamek nehodlá končit a o víkendu nastoupil na proslulém stadionu Rajadamnern k dalšímu exhibičnímu souboji v disciplíně K-1. Po vítězství nad začínajícím MMA bojovníkem Kótou Miurou a dávným rivalem Jošihirem Satóem prý legendární thajský bojovník promotéry požádal o větší výzvu, což mu rádi splnili.

Šanci poměřit síly s legendou dostal mladý ukrajinský talent Oleksandr Yefimenko. Rodák z města Kryvyj Ryh nasbíral v pouhých 21 letech už 123 zápasů, z nichž 97 vyhrál a může se pyšnit například vítězstvím na MS prestižní kickboxerské asociace WAKO či stříbrnou medailí z posledního mistrovství světa IFMA (thajský box).

Zápas začal lépe pro ukrajinského bojovníka, který lépe boxoval a bodoval také lowkicky, legendu dokonce hned v úvodu potupně podmetl. Buakaw ale občas zahrozil bleskovým highkickem a za hlasité podpory domácího publika soupeře prověřil také několika tvrdými roundkicky. Celkově se mu ale nedařilo s Yefemenkem držet krok.

Do druhého kola Buakaw zkusil nastoupit agresivněji a v útočném postoji zkusil soupeře zaskočit. V rychlosti se s ním měřit nemohl. Působil navíc dost unaveně. Věk zkrátka nezastavíš a obávaný Thajec jako by už byl pouhým stínem svého mladšího já. Jelikož se ale jednalo o exhibici, výsledkem byla remíza.

Po zápase Buakaw nepřímo připustil, že mladého soupeře podcenil. V souboji si prý uvědomil, že netrénoval dost tvrdě a podobnou chybu příště nehodlá opakovat. Další zápas má naplánován na 18. března, kdy se v thajském boxu bez rukavic utká s kamarádem Saenchaiem. Zda ho v ringu uvidíme ještě předtím, třeba v nějaké další kickboxerské exhibici, zatím není jasné.

Celý zápas Buakawa s Yefimenkem:

 

Zdroje:  RWS – Rajadamnern World Series

Nejnovější články