Brutální KO! Thajský bojovník Rittewada po zápase netušil, kde je

Brutální KO! Thajský bojovník Rittewada po zápase netušil, kde je Rittewada vs. Saemapetch | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Thajský box je tvrdý sport, stačí malé zaváhání a probudíte se až v šatně. Na akcích ONE Championship o takové situace nouze nebyla.

Organizace ONE Championship dělá v posledních letech radost všem milovníkům thajského boxu. Postupem času totiž do svých řad získává ty nejlepší bojovníky z celého světa, zejména pak elitní Thajce. Jednou z posledních akvizic byl Rittewada z věhlasného gymu Petchyindee, který byl ve své domovině za hvězdu, ve světě ho ale znali víceméně jen skalní fanoušci Muaythai.

Ve ONE si řekli, že nebudou ztrácet čas a tehdy 25letého Rittevadu předhodili rovnou prvnímu muži ve váhové kategorii do 65,8 kg – Saemapetchovi z týmu Fairtex. Byl to doslova křest ohněm a "nováček" se hned v prvním kole přesvědčil o tom, že krýt údery v malých rukavicích je o dost náročnější než v klasických boxerkách. Brzy přišlo první počítání, Rittewadova brada ale tvrdý hák vydržela a i když se zdálo, že tahá za kratší konec provazu, ve druhém kole parádním loktem rozsekl Sameapatchovi obočí takovým způsobem, že rozhodčí zápas raději ukončil.

Saemapetch ale přijal prohru se vztyčenou hlavou. Odmítl dokonce, že by ho soupeř porazil jen šťastnou náhodou. "Ten loket byl perfektně načasovaný. Pro profesionální bojovníky v ringu neexistuje štěstí. Vše, co děláme, je výsledek tvrdé práce," nechal se slyšet. Do odvety si však věřil. "Jsem určitě rychlejší než on, takže budu mít výhodu, pokud zaútočím první."

To se ale nestalo, Rittewada tentokrát začal aktivněji, neustále tlačil a skvěle kontroval. Ve druhém kole ale Saemapetch trefil zadní hák a bylo vymalováno.

O jak tvrdý knockout šlo, dokládá video, které zveřejnil manažer Boat Petchyindee. Rittewada je na něm vidět v šatně po zápase, kdy vůbec netuší, kde je. Názory, zda takové momenty ukazovat, se různí. Zatímco jedni si myslí, že by raději měly zůstat pod pokličkou, jiní mají za to, že i takové chvíle k bojovým sportům jako je Muaythai zkrátka patří a není důvod je skrývat.

Aby toho nebylo málo, den na to utrpěl možná ještě tvrdší KO Rittewadův tréninkový parťáka Savvas Michael, který měl v semifinále Grand Prix čelit populárnímu Rodtangovi. Ten ale selhal při dělání váhy, a tak za něj zaskočil týmový kolega Panpayak, který ukořistil vítězství skvěle trefeným highkickem a postoupil do finále, v němž se střetne s krajanem Superlekem, který přešel přes Goncalvese.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články