Šílenost! Angličan šel dvakrát k zemi, pak Thajce totálně zdemoloval. Od šéfa za to dostal miliony

Šílenost! Angličan šel dvakrát k zemi, pak Thajce totálně zdemoloval. Od šéfa za to dostal miliony Nezapomenutelný zápas Liam Harrison vs. Rodlek | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Liam Harrison ukázal, že má srdce bojovníka. Dvakrát šel k zemi, pokaždé se ale postavil a pak rozjel protiútok, který Thajec Muangthai nedokázal ustát.

Bylo jasné, že tenhle zápas pod pravidly thajského boxu bude divácky velmi vděčná bitva. Zatímco Muangthai je znám především díky ostrým loktům, Liam "Hitman" Harrison vyniká neuvěřitelnou agresivitou a extrémně tvrdými lowkicky. Nezapomenutelná je především jeho bitva s tvrďákem Rodlekem, kde doslova padla kosa na kámen.

Přestože se většinou thajští bojovníci rozjíždějí pomalu, v tomhle zápase byl Muangthai od začátku tím aktivnějším a už po necelé minutě Harrisona sestřelil k zemi tvrdým highkickem, který nadělal pořádnou paseku i přesto, že ho Angličan bezchybně zblokoval rukou a ve větších rukavicích by možná neměl problém. 

Dokázal sice vstát, ale hned další úder mu přistál přímo na bradě a putoval na podlahu podruhé. Tentokrát se už ze země zvedal o poznání déle a možná přemýšlel, jak rozjetého soupeře zastavit. Pokud by totiž rozhodčí Harrisona počítal potřetí, znamenalo by to automaticky konec.

S krvavým šrámem na čele dal ringovému sudímu najevo, že je připraven pokračovat. Thajec si věřil a tlačil dopředu, zkoušel i zaútočit svými oblíbenými lokty. Jenže přitom trochu pozapomněl na obranu a Angličan toho využil a začal srovnávat stav. Muangthai sice okamžitě signalizoval, že chce pokračovat, zdálo se však, že se trochu motá a Harrison šel all in. Padni komu padni. Po pár sekundách byl stav na počítání srovnán na 2-2.

Harisson nenechal nic náhodě a další tvrdou kombinací souboj ukončil. "Komentuju kickbox od roku 1994 a myslel jsem si, že už jsem viděl všechno. Ale ne, něco takového jsem viděl poprvé," rozplýval se za komentátorským stolkem známý Michael Schiavello.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

A štěstím zářil i vítěz. „Co zaseješ, to dostaneš. A to co dostaneš jsou knockdowny, knockouty, krev, pot, šílenost, drama a vzrušení. Chci vás bavit a jestli jste se nebavili, tak vás nebude bavit nic,“ rozpovídal se přímo v kleci po zápase. „Ten první knockdown. Co to sakra bylo. Mrknul jsem a byl jsem na podlaze. A pak jsem tam šel znovu. A tak jsem si říkal, co v té situaci uděláme? Zakousnete se do chrániče zubů a jdete do války a to jsem taky udělal. Jsem jako lev, když zraníte lva, tak je ještě nebezpečnější. Neuvidíte mě couvat, budu stát a bojovat. Buďto půjdu k zemi já nebo on.“

Na šéfa ONE Championship Chatri Sityodtonga udělal "Hitman" takový dojem, že mu ihned věnoval bonus 100 tisíc dolarů (více než 2 miliony korun), přičemž standardem je 50 tisíc. Zároveň bylo Harrisonovi přislíbeno, že se příště utká s Nong-Oem o titul. „Bylo to 23 let odříkání, tvrdé práce a odhodlání, co mě dovedlo k tomuto momentu. Mým osudem je získat ten titul, opravdu tomu věřím. Největší titul v bojových sportech,“ dodal s tím, že úspěch má skutečně vydřený. Také přiznal, že už se pravděpodobně ve 36 letech blíží konec jeho kariéry a ve stáří pravděpodobně po všech tvrdých bitvách skončí na kolečkovém křesle nebo se ani nebude moci zvednout z postele. "Ale právě teď jsem zvíře, tak mě nenechte dlouho čekat! Jsem připraven se stát šampionem."

Na celý zápas se můžete podívat ve videu níže.

zdroj: Video: Se svolením ONE Championship

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články