Ital Lasiri šokoval, thajského šampiona zdemoloval tak, že odmítl nastoupit do čtvrtého kola

Ital Lasiri šokoval, thajského šampiona zdemoloval tak, že odmítl nastoupit do čtvrtého kola Prajanchai vs. Joseph Lasiri | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Podle papírových předpokladů měl na vítězství jen malé šance, Joseph Lasiri si ale věřil a šampiona thajského boxu v kleci totálně zničil.

"Nikdy to nevzdávej a věř svým snům", tak nejspíš zní životní motto thaiboxera Josepha Lasiriho. Italsko-marocký "Hurikán" totiž začal kariéru v prestižní ONE Championship 4 prohrami v řadě. Pak sice smolnou sérii prolomil, ale bůhvíjak se mu nedařilo a střídal prohry s výhrami. Problémy mu činí především thajští soupeři, v posledních letech nedokázal vyzrát ani na jednoho.

Vše se ale změnil na pátečním turnaji ONE 157. Lasiri sice do hlavního předzápasu celé startovky nastupoval jako jeden z největších outsiderů, ale už v prvním kole dal najevo, že Prajanchai to s ním lehké mít nebude, útoky mu totiž znesnadňoval dobrou kontrolou vzdálenosti.

Druhou tříminutovku začal lépe Prajanchai, jenže Lasiriho údery byly přesnější a razantnější. Paseku nadělal především zvedák, který sice minul bradu, ale líznul nos, z něhož se okamžitě spustila krev. To Thajcovi ztěžovalo dýchání a v závěrečné minutě už tahal jasně za kratší konec. Nebylo divu, že se Ital při odchodu na přestávku spokojeně usmíval.

Do třetího dějství Prajanchai opět vlétl s velkou vervou. Jenže Lasiri dobře úhloval a agresivním útokům se mu dařilo vyhýbat. Věřil si a dokonce zkusil na rozjetého soupeře loket z otočky, trefil parádně, leč bez potřebné razance. Od té doby začal ale krvácejícího Thajce doslova rozebírat. "Bellissimo!" křičeli nadšení trenéři.

Když se Prajanchai během pauzy posadil na židličku ve svém rohu, bylo vidět, že už toho má dost. Všiml si toho i rozhodčí, který se proto raději ujistil, zda chce pokračovat. Zlomený Thajec jen zakroutil hlavou. Tohle asi nečekal nikdo, za což šéf ONE Chatri Sityodtong vítěze odměnil prémií 50 tisíc dolarů (v přepočtu cca 1,2 milionu Kč).

Nový šampion se napříště nebrání žádnému soupeři, klidně prý kývne na odvetu, raději by ale zkusil zabojovat ve větších rukavicích o titul v kickboxerské slámové divizi, která aktuálně nemá šampiona. Uvidíme tedy, co na to vedení ONE Championship.

Na celý zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články