Taekwondista knockoutoval soupeře přesně mířeným úderem na játra, pak se rozbrečel štěstím

Taekwondista knockoutoval soupeře přesně mířeným úderem na játra, pak se rozbrečel štěstím Kwon Won Il vs. Kevin Belingon | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na MMA bojovníka byste tohohle hubeného korejského mladíka nejspíš netipovali. On ale v zápasech kosí jednoho soupeře za druhým.

Filipínec Kevin „Silencer“ Belingon válčí v asijské organizaci ONE Championship takřka od jejího vzniku. V roce 2018 se dokonce zmocnil titulu pérové váhy, který poté těsně 2:1 na body uhájil před Bibianem Fernandesem. Vypsaná odveta ale skončila diskvalifikací a sesazený filipínský šampion prohrál i dva následující zápasy, oba před limitem. Mnozí ho tak ve 34 letech začali odepisovat, on jim před zápasem vzkázal, že se rozhodně ještě končit nechystá.

Jeho soupeř Kwon Won Il naopak nastupoval se sérií dvou výher na TKO a sebevědomě vyhlašoval, že je ikonou nové generace a ex-šampion bude pouze dalším schůdkem na jeho cestě za titulem. Zatím dokázal nasbírat 9 výher, 7 na TKO, 1 za pomoci škrcení. Poražen odcházel třikrát, dvakrát musel odplácat submisi. A na tuto slabinu se chystal zaútočit Belingon, který si ale věřil i v postoji.

„Není to o tom, kdo je silnější, je to o tom, kdo trefí perfektně načasovaný úder. To, co lidi uspí, je ostrý, precizní úder,“ vzkazoval mu sebevědomý Korejec s úsměvem, jako by přesně věděl, co přijde.

Kwon byl lepší v postoji, navíc odolával pokusům o přenesení boje na zem, naprosto chladnokrevně ustál i spršku úderů, kterou pochytal do krytu, a dál pokračoval v tlaku. Jeho rychlé kopy znovu a znovu připomínaly, že je držitelem černého pásu v taekwondu. Byly to ale především dobře mířené údery, kterými Filipínce doslova rozebíral. Po necelé minutě šel po nenápadném úderu na játra k zemi a bylo jasno. Výhra KO pro bojovníka z Jižní Koreje, která jako by byla kopií jeho předchozího vítězství nad Číňanem Rui Chenem.

Na celý zápas se můžete podívat tady:

Vítězství Kwon oslavil pláčem. „Kdo říkal, že jsem outsider, co?!" začal své pozápasové interview. "Porazil jsem druhého chlapa žebříčku, jsem ikonou nové generace, dejte mi zápas o titul. A mimochodem, jaký byl můj výkon Chatri?“ obrátil se na šéfa organizace, který celou show sledoval, na odpověď ale nečekal: „Dejte mi bonus, rád bych si koupil auto.“ 

Svoji bilanci tento sebevědomý Korejec vylepšil už na 10-3, přičemž pouze jednou vyhrál na body, ostatní soupeři zničil před limitem. Pokud tedy bude pokračovat v podobném stylu, určitě o něm ještě hodně uslyšíme.



Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články