Fenomenální Švédka v ringu poráží i kluky, v 17 letech se stala šampionkou ONE v thaiboxu

Fenomenální Švédka v ringu poráží i kluky, v 17 letech se stala šampionkou ONE v thaiboxu Smilla Sundell se v 17 letech stala nejmladší šampionkou v dějinách ONE Championship | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Vypadá to, že svět bojových sportů našel novou hvězdu. Smilla Sundell po úspěších v Thajsku ovládla i prestižní organizaci ONE Championship. Je jí přitom teprve 17 let a do zápasení se jí původně vůbec nechtělo.

V 5 letech ji rodiče přihlásili na karate, aby se uměla bránit. Později ji ale osud zavál k thajskému boxu. "Bylo mi 11 nebo 12 let, když se má rodina přestěhovala do Thajska, protože tam rodiče začali pracovat. Na Koh Samui nebylo moc co dělat, takže když jsme objevili Muaythai gym, rozhodli jsme se začít trénovat," vzpomíná nyní 17letá Smilla Sundell a dodává, že rodiče brzy odpadli. Ve své dceři ale zřejmě viděli potenciál, protože se jí tajně rozhodli přihlásit na zápas.

"Ráda jsem trénovala, ale neplánovala jsem zápasit," říká sympatická Švédka. "Mí rodiče mě tak trochu povzbuzovali a donutili mě to udělat. Řekli mi o tom na poslední chvíli, den předem. Nebyla jsem z toho moc šťastná, ale jsem jim vděčná, že mi pomohli a dostrkali mě k tomu."

První duel sice vyhrála, ale zápasení si její srdce nezískalo. Zlomilo se to prý asi až po čtvrtém souboji, kdy si sama uvědomila, že je dobrá. To potvrzuje i to, že v pouhých 16 letech získala pás mistryně světa WBC. Rychle jí taky v okolí Koh Samui došly soupeřky a tak hledala nové působiště. Na Pattaye vyzkoušela proslulý tým Fairtex a udělala takový dojem, že jí majitel sám nabídl angažmá.

Perličkou je, že se nezdráhala nastoupit ani do zápasů proti opačnému pohlaví. Jednoho z chlapců dokonce knockoutovala hned v 1. kole zvedákem do žeber.

Není tedy divu, že po Smille skočila organizace ONE Championship. Premiéra vyšla na jedničku, Australanku Diandru Martin doslova demolovala, během přestávek s úsměvem mávala do kamery a nakonec vyhrála KO ve 3. kole. Okamžitě tedy dostala šanci zabojovat o inaugurační titul v slámové Muaythai divizi. Proti ní se postavila Američanka s filipínskými kořeny Jackie Buntan.

Sundell začala podle očekávání aktivněji, neustále tlačila dopředu a ustupující Buntan ostřelovala především boxerskými údery. Ta jí ale občas dala protiútokem najevo, že se vítězství zadarmo nevzdá. Postupem času se začala osmělovat a začátkem třetího kola se zdálo, že má navrch. Jenže ani Smilla nezahálela a jakmile odhadla správnou vzdálenost, do které se musí po útocích vracet, aby zůstala mimo dostřel, začaly se misky vah opět překlápět na její stranu.

Švédka v tlaku nepolevila ani v závěrečných dvou kolech, zatímco Jackie vypadala už dost unaveně. O vítězce tedy nakonec nebylo pochyb. Sundell se stala nejmladší šampionkou v dějinách ONE a radost ji určitě udělala i prémie 50 tisíc dolarů za výkon večera. Kdo ví, kam až to tahle 17letá dívka ve světě bojových sportů dotáhne.

Celý zápas ke shlédnutí zde:

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články