KSW 81 - výsledky a průběh turnaje. Adrian Bartosiński se po krásném KO stal novým králem welteru

KSW 81 - výsledky a průběh turnaje. Adrian Bartosiński se po krásném KO stal novým králem welteru Adrian Bartosiński | zdroj: FOTO: Se souhlasem KSW

Výsledky, nejlepší momenty a průběh turnaje KSW 81, kterému vévodí souboj o uprázdněný titul ve welterové váze.

Adrian Bartosiński vs. Artur Szczepaniak (o titul welterové váhy, do 77,1 kg)

Tak tohle bylo rychlé! po úvodním oťukávání a neúspěšném pokusu o strh od Bartosińského se zápas přesunul do klinče na pletivo. V něm se povedlo Adrianovi přetlačit Artura, odthrnout se a v divoké výměně po minutém loktu poslal těžkým levým hákem Sczepaniaka do bezvědomí. Přidal ještě jeden relativně zbytečný úder, než mezi ně skočil rozhodčí a se šťastným úsměvem mohl v kulaté kleci slavit svůj první šampionský pás. Je to jeho 14 vítězství v řadě a vzhledem k jeho posledním výkonům může trvat hodně dlouho, než ho o tento titul někdo připraví.

Vítěz: Bartosiński, KO (úder), 1. kolo (1:47)

 

Tomasz Sarara vs. Errol Zimmerman (těžká váha, do 120,2 kg)

Drsná bitva dvou emeritních kickboxerů nabídla až nečekaně atraktivní podívanou. V prvním kole dominoval Sarara tvrdými kopy na lýtko, po nichž Zimmerman začal viditelně napadat na svou levou nohu. Nizozemec se ale i na bolavé noze stále držel a byl pořád nebezpečný, jak dokazoval občasnými výpady. V druhé pětiminutovce se dostalo dokonce i na grappling, když vyčerpaný Eroll padl na zem a Tomasz se jej snažil utáhnout na arm-triangle. To se mu však nepovedlo a nejspíše se tímto chvatem tak vyčerpal, že po návratu boje na nohy nebyl schopný dál efektivně pokračovat. Zimmerman jej tak u pletiva poslal k zemi a po absenci obrany ze strany Poláka byl zápas rozhodčím ukončen.

Vítěz: Zimmerman, TKO (údery), 2. kolo (3:53)

 

Igor Michaliszyn vs. Krystian Bielski (welterová váha, do 77,1 kg)

Profesorský výkon mládeho Michaliszyna, který metodicky rozkopal svému soupeři přední nohu a následně plně využil výhody ve svém lepším pohybu. Na počátku druhého kola poté povedeným pravým hákem silně otřásl Bielskim, vzal jej na zem a nadvakrát dostal do krucifixu. Po neustávající sérii úderů a loktů, na které neměl Krystian s oběma uvězněnýma rukama jak reagovat, rozhodčí zápas odmával.

Vítěz: Michaliszyn, TKO (údery z krucifixu), 2. kolo (3:29)

 

Werlleson Martins vs. Patryk Surdyn (bantamová váha, do 61,2 kg)

Patryk Surdyn převedl skoro dokonalý výkon, až do chvíle kdy prohrál. Dvě kola naprosto dominoval v grapplerských výměnách a několikrát byl velmi blázko výhry na submisi. Na počátku třetího kola se tedy zdálo, že si dojde pro přesvědčivé vítězství. Jenže ve chvíli kdy se opět vrhnul po strhu jej Martins zasáhl perfektně načasovaným kolenem a Surdyn rázem nevěděl o světě. Nádherné KO a možná vstupenka do dalšího titulového zápasu pro Brazilce.

Vítěz: Martins, KO (koleno na hlavu), 3. kolo (0:12)

 

Karolina Owczarz vs. Adrianna Kreft (muší váha, do 56,7 kg)

Druhý ženský zápas večera se odehrál mezi populární Karolinou Owczarz a přemožitelkou Petry Částkové Adriannou Kreft. Adrianna má pověst dobré postojářky, otázkou před tímto fightem bylo hlavně to, jak si dokáže poradit se zemařskými schopnostmi Karoliny. A v okamžiku jsme dostali odpověď. Owczarz nastoupila na strh, ale velmi rychle se ocitla ve velmi nepříjemném objetí své soupeřky, která nasadila arm-triangle škrcení a Karolina byla nucena po krátké chvíli odklepat.

Vítěz: Kreft, submise (arm-triangle choke), 1. kolo 1:13

 

Marcin Krakowiak vs. Henry Fadipe (welterová váha, do 77,1 kg)

Divoký a atraktivní zápas, zvláště díky stylu Henryho Fadipeho, který rád bojuje s rukama dole. Proti Krakowiakovi se mu ale tento zvyk příliš nevyplácel a v průběhu zápasu několikrát tvrdě inkasoval. Přesto se zdálo, že na začátku třetího kola Nigerijec trénující v Irsku dokáže najít cestu k vítězství, když svým soupeřem tvrdě otřásl . Krakowiak ale přepnul na autopilota, dostal Henryho na zem a v posledníéch vteřinách dokonce sám hrozil ukončením. Těžký zápas pro bodové rozhodčí, kteří se nakonec jednomyslně shodli na vítězství domácího fightera.

Vítěz: Krakowiak, na body

 

Kamil Gawryjołek vs. Oļegs Jemeļjanovs (těžká váha, do 120,2 kg)

Polský obr Kamil Gawryjołek vyznává hlavně boj na zemi a jako skvělý grappler se prezentoval i v tomto souboji. Lotyšského fightera Jemeļjanovse vzal na kanvas klece prakticky okamžitě po startu zápasu a zpátky na nohy jej už nepustil. Po vytrvalém vylepšování pozice Polák uzamknul svého soupeře v krucifixu a rozhodčí neměl jinou možnost, než celý souboj ukončit.

Vítěz: Gawryjołek, TKO (údery z krucifixu), 1. kolo (4:30)

 

Sofiia Bagishvili vs. Maria Silva (slámová váha, do 52,2 kg)

Brazilsk debutantka v KSW předvedla zemařskou extratřídu a nedala Bagishvili vůbec žadnou šanci. Gruzinka se snažila využít svých wrestlerských schopností, ale při každém pokusu o strh se zakrátko sama dostala do velmi nebezpečné situace. Ubránila sice několik pokusů o gilotinu, ale ve chvíli kdy se ji Silva dostala do zad bylo ukončení jen otázkou času. Klíčové škrcení Brazilka nasadila ve čtvrté minutě druhého kola a mohla slavit dominantní vítězství.

Vítěz: Silva, submise (RNC), 2. kolo (3:15)

 

Filip Stawowy vs. Marek Samociuk (těžká váha, do 120,2 kg)

Souboj dvou těžkotonážníku se v prvním kole vyvíjel přesně podle očekávání a oba borci se ostřelovali tvrdými a nepříliš rychlými údery. Do druhého kola pak oba nastupovali s již zřetelně „upravenými“ obličeji do červena, ale pokračování postojářské bitvy se již nekonalo. Filip Stawowy, který ve svém posledním zápase prohrál s Michalem Martínkem, si do této rundy přinesl mnohem více sil a po delším klinči dostal Samociuka pod sebe. Ten jevil stále zřetelnější známky odevzdanosti a po dlouhém trápení od Filipa mu nabídl záda a nechal se milosrdně ukončit škrcením.

Stawowy v pozápasovém rozhovoru prohlásil, že že se v počátku jeho fightu s Michalem Martínkem vážně zranil a rád by odvetu, v které chce ukázat, že je lepším bojovníkem. Uvidíme, jestli svým výkonem „Černovouse“ zaujal. Český bojovník ale  bude po svém návratu po zranění myslet na střetnutí s atraktivnějšími a výše postavenými bojovníky.

Vítěz: Stawowy, submise (RNC), 2. kolo (4:39)

 

Josef Štummer vs. Jonatan Kujawa (pérová váha, do 65,8 kg)

Český zápasník předvedl při svém debutu v KSW skvělý soustředěný výkon a nad svým soupeřem dokázal dominovat všechny tři kola. Jediný kritický moment si Josef zažil na počátku druhé pětiminutovky, kdy jej Kujawa poslal k zemi rozšafným pravým capákem a následně se jej pokoušel ukončit kladivy. Štummer ale zachoval klid a povedlo se mu ubránit, načež se postavil a sám vzal Poláka na zem.

Zbytek zápasu pak byl již plně v režii českého legionáře, který byl ve všech ohledech lepší a svého stále unavenějšího soupeře, který evidentně spoléhal už jen na nějaký náhodný KO úder, k ničemu nepustil až do závěrečného gongu.

Vítěz: Štummer, na body

Nejnovější články