KSW 82 - výsledky a průběh turnaje s premiérovým vystoupením Filipa Macka

KSW 82 - výsledky a průběh turnaje s premiérovým vystoupením Filipa Macka Brian Hooi a Andrzej Grzebyk | zdroj: FOTO: Se souhlasem KSW

Výsledky, nejlepší momenty a průběh turnaje KSW 82, kde se premiérově představí česká jednička bantamové váhy Filip Macek.

Brian Hooi vs. Andzrej Grzebyk (welterová váha, do 77,1 kg)

Hlavní atrakcí dnešního galavečeru KSW byl souboj dvou tvrdých ranařů Hooie a Grzebyka. A oba borci dostáli své pověsti a po velmi krátké fázi oťukávání se do sebe pustili s nepříliš velkým ohledem na taktiku. Za delší konec ale začal velmi rychle tahat Grzebyk, který byl jednak přesnější a jednak dokázal své útoky více obměňovat. Od druhého kola již Polák naprosto dominoval a několikrát vzal svého soupeře i na zem, kde jej dále trápil tvrdými údery. Hooi sice ukázal tvrdost a nenechal se ukončit, na body však jasně prohrál, když dokonce jeden z rozhodčích dal třetí kolo Grzebykovi v poměru 10:8.

Vítěz: Grzebyk na body

 

Sebastian Przybysz vs. Filip Macek (bantamová váha, do 61,2 kg)

Filip Macek předvedl ve svém debutu v KSW srdnatý výkon, ale na bývalého šampiona Sebastiana Przybysze to nestačilo. Polák byl lepší ve všech aspektech boje, v postoji se mu dařilo výborně trefovat z ústupu a zvláště velkou škodu dělal Filipovi svými kopy na lýtko. Przybysz dokázal zápas kontrolovat i na zemi a ve třetím kole dokonce hrozil nebezpečným pokusem o kimuru. Tu však chvíli před koncem třetího kola pustil a místo toho vylepšil pozici a zamknul Macka v krucifixu, ve kterém se český legionář neměl jak bránit neustávajícím úderům a sudí tak celý fight ukončil pouhých 19 vteřin před závěrečným gongem.

Vítěz: Przybysz, TKO (údery z krucifixu), 3. kolo (4:41)

 

Bohdan Gnidko vs. Rafał Kijańczuk (polotěžká váha, do 93 kg)

Potenciální hvězda Bohdan Gnidko se zatím ve dvou zápasech v KSW zdržel v kleci pouhých 43 vteřin a vypadalo to, že to bude i tentokrát bleskové, ale poněkud neťastným způsobem. Hned v úvodu totiž svého soupeře vzal na zem, kde mu na hlavu vyslal tvrdé koleno, kterým nejspíše Polákovi zlomil nos. Po tomto ilegálním úderu sudí zápas přerušil. Přestože měl Kijańczuk plné právo v souboji dále nepokračovat, po několika minutách na vzpamatování se ale rozhodl opět bojovat.

Krátce po restartu se Gnidko opět pokusil o strh, po kterém ale skončil ve vrchní pozici jeho polský oponent. Kijańczuk ale není známý pro své grapplerské schopnosti a Bohdan mu během mžiku nasadil páku na ruku, kterou Polák bleskurychle musel odklepat. Gnidko tak pokračuje ve své tradici ukončení v prvním kole, které si připsal i ve svém desátém vystoupení v kleci.

Vítěz: Gnidko, submise (páka na ruku), 1. kolo (1:39)

 

Donovan Desmae vs. Rauli Tutarauli (lehká váha, do 70,3 kg)

Belgický bojovník Desmae do tohoto večera okupoval čtvrté místo žebříčku lehké váhy a v případě vítězství by se mohl dostat do širšího okruhu možných titulových vyzyvatelů. Proti byl však dnes Gruzínec Tutarauli, který se vrátil do klece KSW po porážce od Szymańského. Rauli metodicky rozebíral svého soupeře přesnými kontry, kterými trestal každý pokus o útok Belgičana. Přesvědčivé vítězství pro zkušeného Gruzínce.

Vítěz: Tutarauli na body

 

Anita Bekus vs. Aleksandra Toncheva (slámová váha, do 52,2 kg)

Jediný dámský zápas na kartě nabídnul poměrně akční podívanou. Bulharská zápasnice Toncheva předváděla v prvním kole přesnější kombinace a lepší pohyb. Během druhé pětiminutovky ale převzala otěže fightu Anita a stále unavenější Bulharka již nedokázala udržet nastavené tempo. V závěru poslední rundy pak byla Bekus dokonce blízko ukončení, když se dostala do dominantí pozice na zemi. Toncheva sice přečkala až do konce, ale na body se mohla radovat domácí fighterka.

Vítěz: Bekus na body

 

Gracjan Szadziński vs. Wilson Varela (lehká váha, do 70,3 kg)

Zápas nabitý akcí, oba borci se do sebe pustili od prvních chvil. Szadziński, který před třemi lety porazil v boxu bez rukavic Jana Širokého, dokázal svým soupeřem otřást jako první, když jej nachytal kontrem po nepřesném naskočeném kolenu Varely. Francouz se ale rychle vzpamatoval a těsně před koncem první pětiminutovky se mu kolenem a následným předním direktem povedlo posalt Poláka poprvé k zemi. Ten se vrávoravě sice ještě dostal zpátky na nohy, ale další tvrdé koleno jej znova uzemnilo a tam jej Varela dobil několika dalšími údery, než celý souboj rozhodčí ukončil.

Vítěz: Varela, TKO (koleno a údery), 1. kolo (4:28)

 

Robert Maciejowski vs. Wiktor Zalewski (domluvená váha do 79 kg)

Kartu turnaje otevřel souboj dvou výborných postojářů. Mladý talent Zalewski si hned v první minutě získal respekt svého soupeře přesnými boxerskými kombinacemi a dobrým pohybem. Několikrát dokázal Maciejowským viditelně otřást v MMA méně vídanými údery na játra. Wiktor však ani v jednom případě své momentální výhody nevyužil a držel se stále mimo dosah Roberta, který se zase kvůli rozkopaným nohám nedokázal ke svému protivníkovi přiblížit a jeho capáky a háky míjely svůj cíl. Zalewski si tak v relativním poklidu došel pro jednoznačné vítězství na body, čímž si zlepšil své celkové skóre na 5-0.

Vítěz: Zalewski na body

Zdroje:  KSW , vlastní

Nejnovější články