Mayweather oznámil, že bude za měsíc v Londýně boxovat s nečekaným soupeřem, ten ale nemůže nastoupit

Mayweather oznámil, že bude za měsíc v Londýně boxovat s nečekaným soupeřem, ten ale nemůže nastoupit Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Floyd Mayweather způsobil pořádné pozdvižení, začal totiž promovat svůj další zápas, aniž by si ověřil, že je skutečně domluven.

 

V profesionálním boxu neporažený Floyd Mayweather (50-0) našel zlatou žílu v podobě exhibičních utkání. V ringu už takto stanul proti kickboxerovi, MMA zápasníkovi i youtuberům a očividně nehodlá zpomalovat ani letos. Na svých sociálních sítích dnes oznámil, že se v Londýně 25. února v exhibičním utkání střetne s ortodoxním thaiboxerem Liamem "Hitmanem" Harrisonem

"Je to oficiální, můj první exhibiční zápas ve Velké británii bude v O2 aréně. Lístky půjdou do prodeje tento týden," napsal Floyd k plakátu a informace se okamžitě začala šířit na sociálních sítích i v médiích.

37letý Harrison je známý pro svůj agresivní styl a jeho zápasy patří k tomu nejlepšímu v organizaci ONE Championship. Naposledy jsme ho v akci viděli loni v srpnu, kdy vyzval šampiona Nong-Oa o titul ONE v Muaythai. Souboj ale nakonec skončil už v prvním kole kvůli zranění kolene, které ho vyřadilo na dlouhou dobu ze hry, nikoliv však z tréninku, v němž se zaměřil na boxerské techniky.

Během ledna ale Harrison několikrát zmínil, že jej čeká operace a do boje se vrátí pravděpodobně až v létě. Nabízela se ale možnost, že by zákrok kvůli lukrativní pracovní nabídce odsunul na později. Spekulace, že jde o falešnou zprávu, ale okamžitě rozvýřil šéf ONE Chatri Sityodtong. "Mayweather musí být zoufalý nebo něco. Postuje fake news. Liam má u nás exkluzivní smlouvu a Floyd ani nikdo z jeho týmu nás nikdy nekontaktoval," napsal známý promotér.

Očividně ale ani on neměl od svého týmu aktuální informace. Celé nedorozumění totiž po pár hodinách uvedl v příspěvku na Instagramu na pravou míru sám Harrison. 

"Spousta z vás dnes ráno viděla oznámení mého zápasu s Floydem Mayweatherem.

Mé koleno to bohužel nedovolí. Jednání o zápasu s Mayweatherovým týmem začala před pár dny a já jsem si upřímně myslel, že boxerský zápas zvládnu, přestože potřebuji operaci kolene.

Přidal jsem v tréninku hned, jakmile jednání začala, a měl jsem tvrdé sparringy a lapy, jenže mé koleno prakticky okamžitě napuchlo a nemůžu chodit. Mlátit do lap je v pohodě, ale pohyblivost nutná ke sparingu a zápasení je prostě nemožná.  

Můj chirurg souhlasí, že to nebude možné a já mám naprosto zlomené srdce. Tenhle zápas a vše, co by přinesl, by změnilo můj život.

Navíc, nedostali jsme ani nepodepsali žádný kontrakt. Jsem pod exkluzivní smlouvou s ONE. Kontaktoval jsem je se žádostí o dovolení, ale bez něho nic nebylo potvrzeno.

Floyd je skvělý boxer a já bych se chtěl předvést v dobrém světle. Ne jen kvůli sobě ale kvůli celé Muaythai komunitě. 

Jsem vážně polichocen, že mě vůbec oslovili pro tento zápas, a opravdu si myslím, že bych v něm mohl uspět. Ale za současného stavu věcí se budu muset držet své operace, která proběhne příští týden. Opravdu doufám, že ten fight uskutečníme, až se uzdravím."

Jelikož informace o zápase měla relativně rychlou a velkou odezvu, možná "Hitman" šanci poměřit se s Floydem v budoucnu ještě dostane. Ačkoliv by určitě nebyl favoritem, mohl by mu svým agresivním stylem pořádně zatopit a udělat skvělou reklamu pro thajský box.

Zdroje:  Floyd Mayweather – Instagram

Nejnovější články