"Mocný myšák" Johnson tajil závažné střevní onemocní

"Mocný myšák" Johnson tajil závažné střevní onemocní zdroj: Profimedia

Johnson byl nucený držet přísnou dietu, ale podle jeho prohlášení by měl být už naprosto zdravý.

Jedna z bývalých hvězd UFC a momentálních v organizaci ONE Championship přiznala, že bojovala se závažným onemocněním, ze kterého je však už vyléčena. Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson vše prozradil v Ariel Helwani's Show, kde také potvrdil, že se nepříjemného bakteriálního onemocnění SIBO definitivně zbavil.

Syndrom bakteriálního přerůstání (SIBO) způsobují střevní bakterie a týká se to výhradně těchto trávících orgánu. Ve střevech je totiž bakteriální kultura, která v normálních podmínkách napomáhá, ale při přemnožení způsobuje pravě tuto chorobu. Ta se projevu především bolestmi břicha a velice nepříjemnými a silnými průjmy.

Tím pravě trpěl také Johnson, kterému tato choroba byla diagnostikována těsně po jeho březnovém úspěšném debutu ve ONE FC. „Objednali jsme si pizzu a já byl vždycky zvyklý sníst šest plátků. V tu chvíli jsem zjistil, že se mi zvedá žaludek a že něco není v pořádku. Změnil jsem jídelníček a nasadil jsem dietu, ale stále to bylo velice nepříjemné. V tu chvíli jsem si řekl, že bych asi měl navštívit lékaře.“

Díky tomu nastalo pro Johnsona období ultra tvrdé diety a dlouhodobého braní antibiotik. Podle jeho slov mohl totiž pouze vařené nebo dušené maso a nic z „dobrot“ okolo. To se také projevilo na úbytku váhy, kterou musí znovu nabrat. Nejdůležitější věc je nicméně ta, že by měl být naprosto vyléčený a může opět naplno trénovat.

„Jsem nadšený,“ uzavřel výsledek své léčby Johnson. „Až mě to téměř šokovalo, když  mi lékař řekl, že už je vše pryč. Ještě jsem se raději několikrát ujistil.  Nyní se můžu zase vracet na svojí původní váhu. A nemusím jíst antibiotika jako bonbóny, abych se pokusil zabít tu hnusnou věc.“

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články