Naše nej za rok 2022 – KO roku

Naše nej za rok 2022 – KO roku Michael Chandler nachytal Fergusona na švestkách parádním frontkickem. | zdroj: Profimedia

Rok se s rokem sešel, a tak je ideální čas k bilancování a vzpomínání na to nejlepší z loňska. Ve třetím díle našeho speciálu se podíváme na ty nejlepší knockouty.

Níže najdete volby jednotlivých členů redakce. Jedná se o čistě subjektivní anketu, kterou jsme se rozhodli nesvazovat žádnými kritérii a bylo tedy na každém z nás, jak k výběru přistoupíme.

 

Michael Cron: Pudzianowski vs. Materla. Zápas, ve kterém silák Pudzian dokázal světu, že se při své (už docela dlouhé) cestě v MMA přece jen něco naučil. Skvěle připravený drtivý zvedák poslal Materlu expresně do říše snů a následně také obletěl celý svět na sociálních sítích. Jestli nějaké KO z tohoto roku nikdy nezapomenu, bude to tohle.

Aleš Smutný: Usman vs. Edwards II – čtyři kola dominance šampiona, načež přišlo připravené kombo s náznakem a Usman skončil v říši snů. Pro Edwardse šlo o pohádkový finiš, který kdyby někdo napsal do filmového scénáře, všichni by se mu vysmáli. Edwardsovo KO ukazuje krásu MMA, kdy stačí jedna vteřina zaváhání nebo taktické chyby a vše je v prachu– a nebo naopak ve hvězdách, pokud máte šampionský pás jako Edwards.

Lukáš Muladi: Za mě tuhle kategorii ovládl Leon Edwards, když knockoutoval Kamaru Usmana. Leon zápas prohrával, ale i tak si trpělivě schovával svoji největší zbraň až nakonec. “Shadow kick”, kterým sejmul Usmana byl provedený naprosto dokonale a “Rocky” jím sesadil jednoho z nejlepších bojovníků UFC z trůnu welterové divize. Navíc má za sebou skvělý příběh a jeho emocionální proslov po zápase byl taky skvělý.

Ještě jedno KO na mě hodně zapůsobilo, a za to je odpovědný Demetrious Johnson, který se pomstil Adrianovi Moraesovi a úžasným kolenem si vzal šampionský pás podobným způsobem, jakým mu jej Moraes před rokem vzal.

Martin Zajíc: Michael Chandler. Fotka, která obletěla svět bojových umění. Smutný pohled na legendárního Tonyho Fergusona s povadlou tváří. Na druhé straně klasicky dokonalý highlight Michaela Chandlera, který zkrátka neumí udělat nudný zápas. Jeho front-kick na bradu za mě jednoznačnou momentkou roku.

Ondřej Huml: Michael Chandler. Bývalý šampion Bellatoru ukončil Tonyho Fergusona málo viděným front kickem přímo na bradu. Jeden kop a Ferguson bezvládně padl na podlahu oktagonu.

Tomáš Bříza: Bude toho víc, omlouvám se. Rozhodl jsem se zde dát prostor knockoutům, které sice nejsou tak známé jako ty výše uvedené, ale rozhodně si zaslouží pozornost.

Absolutně nejlepší pro mě byla tahle kopačka ze zápasu v kyokushin karate, protože jsem ani netušil, že je něco takového možné.

A u kopů ještě zůstaneme. Ti Gruzínci je prostě umí a Chikadzemu doma roste konkurence.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Z loktů z otoček mám sice po vlastní zkušenosti panickou hrůzu, ale tenhle byl opravdu parádní.

Nejnovější články