Naše nej za rok 2022 – nejlepší zápas

Naše nej za rok 2022 – nejlepší zápas UFC | zdroj: Profimedia

Rok se s rokem sešel, a tak je ideální čas k bilancování a vzpomínání na to nejlepší z loňska. Ve druhém díle našeho speciálu se podíváme, který zápas na nás udělal největší dojem.

Níže najdete volby jednotlivých členů redakce. Jedná se o čistě subjektivní anketu, kterou jsme se rozhodli nesvazovat žádnými kritérii a bylo tedy na každém z nás, jak k výběru přistoupíme.

 

Lukáš Muladi: Tady nemám moc těžké rozhodování a tím nejlepším je pro mě zápas mezi Jiřím Procházkou a Gloverem Teixeirou. I pro zahraničního fanouška to byl infarktový souboj, natož pro českého fandu. Glover měl většinu zápasu navrch, Jiří několikrát unikl jeho submisím, pořád se něco dělo, oba ukázali obrovské srdce a Jirkovo škrcení jen 28 vteřin před koncem bylo třešničkou na tomhle šíleném a krvavém dortu. Mezi “honorable mentions” bych ale zařadil i souboj mezi Poirierem a Chandlerem nebo zápas Gane vs. Tuivasa.

Martin Zajíc: Když pominu titulový zápas Procházky s Teixeirou, kde bych asi nebyl objektivní, tak největší vzrušení jsem zažil již tradičně u zápasu Justina Gaethjeho. Jeho šílený titulový zápas s Charlesem Oliveirou, který trval pouhých 202 vteřin, měl ale úžasné momenty. Již po první minutě Brazilec poznal razanci Gaethjeho úderů, po kterých se ocitl dvakrát na podlaze. Oliveira ale ukázal srdce šampiona a dokázal svého soupeře uškrtit na začátku čtvrté minuty zápasu. Šílený zvrat, můj zápas roku!

Ondřej Huml: Jiří Procházka vs. Glover Teixeira – tvrdá bitva v postoji, neskutečné výměny v boji na zemi. Český samuraj ukázal srdce válečníka, a i když bodově ztrácel, dokázal v posledním kole Glovera utáhnout a získat největší titul v dějinách českého MMA.

Michael Cron: Mateusz Gamrot a Arman Tsarukyan předvedli v červnu parádní bitvu plnou vysoce kvalitních grapplerských výměn. A já tady chci tenhle zápas zmínit jako připomínku toho, že ty nejlepší fighty nemusí být vždycky střetnutí dvou magorů typu Chandlera s Gaethjem, což občas více připomíná fackovanou, než MMA zápas.

Aleš Smutný: Jiří Procházka vs. Glover Teixeira – kandidátů bylo hodně, ale upřímně přiznávám, že v tomhle není nijak vložené mé české srdce. Zápas sympaťáka Jiřího se sympaťákem Gloverem byl prostě naprosto dechberoucí jízda na horské dráze, kde nechybělo nic, od brutálních ran v postoji, kdy se zdálo, že každý z borců padne, po chaotický boj na zemi, kde bylo i z Jiřího strany několik skvělých sweepů a vše korunovalo páté kolo, kdy nejprve Glover Jiřího skoro poslal k zemi svou “old man´s power”, aby následně pořád nahulený Jiří obrátil gilotinu a Glovera ukončil tak, jak nikdo nečekal – škrcením.

Tomáš Bříza: Kdybych musel vybrat opravdu jen jeden, tak to byla infarktová bitva Procházka vs. Teixeira. Zmínku by si ale zasloužila třeba krátká ale o to intenzivnější šílenost Oliveira versus Gaethje, bitva Chimaeva s BurnsemLandwehra s Onamou nebo Poiriera s Chandlerem.

Nejnovější články