Nejen Pudzianem bude živa KSW 77. Nabitý turnaj představí také dvě bitvy o titul

Nejen Pudzianem bude živa KSW 77. Nabitý turnaj představí také dvě bitvy o titul Mamed Khalidov vs. Mariusz Pudzianowski | zdroj: Foto: se svolením KSW

Završení trilogie populárního šampiona s vynikajícím grapplerem v bantamu a mezinárodní střetnutí o pás v polotíze. Dnes večer se můžeme těšit na nejnabitější turnaj roku v Polsku.

Aréna ve slezských Gliwicích si po druhé v řadě zopakuje roli dějiště posledního turnaje roku KSW. Loni zde v hlavním zápase večera Roberto Soldič drtivým knockoutem porazil Mameda Khalidova a uzmul jeho šampionský pás ve střední váze. Chorvatův úder byl tak silný, že zlomil Mamedovi několik kostí v obličeji a jeho doktor tyto zranění přirovnal ke kopnutí koně.

Polskočečenský bojovník se ale rozhodl tak trochu vyhnat čerta ďáblem, protože se rok po těžkém ukončení vrací na místo činu a nebude proti němu stát lehký soupeř. A to doslova, Mariusz Pudzianowski totiž včera navážil 117,5 kg,  o 24 více, než Khalidov. Bývalý šampion střední váhy si tak nebude moci dovolit ani malou chybu, jinak se může v mžiku zopakovat rok stará historie v podobě ošklivého knockoutu. A z rukou legendárního Pudziana by to mohlo mít ještě horší následky než od Soldiče.
Vzhledem k hvězdnému statusu obou účastníků hlavního zápasu půjde bezesporu o jeden z nejsledovanějších fightů v celé historii KSW. A je tak trochu škoda, že zastiňuje ostatní souboje na kartě, které by měly taky nabídnout prvotřídní podívanou. O které se jedná?

Sebastian Przybysz vs. Jakub Wikłacz

Ze sportovního hledika by k nejlepším zápasům večera mělo být bezesporu střetnutí Sebastiana Przybysze a Kuby Wikłacze, v němž dá populární Sebič všanc svůj titul bantamové váhy. Navíc půjde o třaskavé vyvrcholení trilogie mezi těmito ještě stále velmi mladými borci. Jejich vzájemná historie se začala psát pod organizací ACB v roce 2017, kde dokázal Wikłacz zvítězit těsně na body. Odveta se konala za tři roky už pod hlavičkou KSW, ve které dokázal Sebastian srovnat vzájemnou bilanci tvrdými údery na tělo ve třetím kole poté, co přežil těsnou gilotinu v předchozí pětiminutovce.

Ještě před dvěma lety byl jejich zápas promován jako klasické střetnutí postojáře s grapplerem. Dnes již to není tak jednoduché, Przybysz již několikrát dokázal, jak komplexním bojovníkem se stal a na zemi dokáže držet krok s kýmkoliv. Stejně tak Wikłacz, kterého jeho dnešní soupeř označil za virtuóza grapplingu, zapracoval v poznaňském Červeném Drakovi na svém postoji a není už tím jednostranným fighterem.

Výhodu by však měl mít přece jen komplexnější Sebič, který ma navíc větší zkušenosti s pětikolovými zápasy. Pokud se mu podaří nad Wikłaczem zvítězit, posílí svou pozici jedné z největších hvězd KSW a dost možná si otevře cestu do prestižnější organizace. Odepisovat houževnatého Kubu by ale bylo nemoudré, proto očekáváme velkou bitvu, která by klidně mohla být největší ozdobou večera.

Ibragim Chuzhigaev vs. Ivan Erslan

Druhý titulový souboj večera obstará naturalizovaný Turek Chuzhigaev s Ivanem Erslanem. V kleci jsme tyto dva fightery měli vidět již na KSW 75, kde se představil také Michal Martínek. Jenže šampionovi byl odepřen vstup do Polska a tak bylo jejich dostaveníčko přeloženo až na dnešní turnaj.

Chuzhigaev letos v lednu hned ve svém prvním zápase pod KSW výborným výkonem senzačně sesadil z trůnu dlouholetého krále polotíhy Tomasze Narkuna. Ibragim je na poměry polotěžké váhy poměrně malý, dokáže ale perfektně využívat své rychlosti, jak předvedl právě proti Narkunovi. Jde o poměrně dobrého boxera s velmi kvalitním wrestlingem.

Ten by mu mohl při jeho první obhajobě přijít vhod, protože Erslan je vynikajícím postojářem s oblibou rychlých knockoutů. Jedinou porážku v kariéře mu připravil již zmíněný Narkun, který ho dokázal před dvěma lety uškrtit. Bude tak zajímavé sledovat, jestli si šampion troufne přestřelovat se s Erslanem v postoji nebo zvolí cestu nejmenšího odporu a půjde po rychlém strhu.

Bogdan Gnidko vs. Madalin Pirvulescu

V polotěžké váze se odehraje také souboj dvou zatím neporažených střelců, Ukrajince Gnidka s Rumunem Pirvulescu. Ani jeden z nich si navíc nikdy v kleci nemusel vyslechnout názory rozhodčích na svůj předvedený výkon. Přidejme k tomu poslední vystoupení Gnidka, v kterém si Ukrajinec připsal nejrychlejší KO v historii KSW (pouhých 5 sekund) a vyjde nám zápas s velkým příslibem spektakulárního ukončení. V krátkosti, tohle bude řežba. A vítěz si v trochu slabší divizi polotěžké váhy může klidně říct o titulovou šanci.

Další zápasy:

Daniel Rutkowski vs. Ali-Lom Eskijew
Andrzej Grzebyk vs. Oton Jasse
Patryk Kaczmarczyk vs. Pascal Hintzen
Michał Domin vs. Patryk Likus
Adrian Gralak vs. Yann Liasse
Shamad Erzanukaev vs. Carl McNally
Aleksandra Karaseva vs. Wiktoria Czyżewska

Nejnovější články