Budu tě nahánět! A jak, když nebudu utíkat? Pudzian s Khalidovem bavili před bitvou na tiskovce

Budu tě nahánět! A jak, když nebudu utíkat? Pudzian s Khalidovem bavili před bitvou na tiskovce Mariusz Pudzianowski | zdroj: Profimedia

Čekání je u konce. Už v sobotu poměří v kleci síly dvě legendy polského MMA – Mariusz Pudzianowski a Mamed Khalidov. Ještě předtím se však oba soupeři střetli na velké tiskové konferenci, kde bylo zvláště díky nim o zábavu postaráno.

Poslední letošní turnaj největší polské MMA organizace KSW nabídne sice dvě extrémně zajímavé titulové bitvy, oči všech ale budou stejně nejspíše upřeny hlavně na ústřední zápas večera. Nepůjde v něm o žádný šampionský pás, ale přesto to bude jeden z největších soubojů (ne-li vůbec největší), které kdy polská organizace uspořádala. Řeč je samozřejmě o střetnutí Mameda KhalidovaMariuszem Pudzianowskim, jenž bude hlavní ozdobou sobotního turnaje v Gliwicích.

Oba soupeři se poměrně dobře znají, působí vedle sebe v KSW skoro 13 let a oba si můžou po právu připisovat zásluhy na vzestupu této polské organizace (i když Pudzian díky své obrovské popularitě ze strongmana přece jen o trochu více). Mají k sobě i díky tomu velký respekt, kvůli čemuž působila až trochu nepatřičně Pudzianova slova z druhého traileru na jejich vzájemný souboj, který vyšel před pár dny: „Mamed má manželku, dva syny a možná už se k nim nikdy nevrátí. Nebo to budu já, kdo už se nikdy nevrátí domů,“ prohlásil v něm bývalý několikanásobný Nejsilnější muž planety.

Hned první otázka na Mameda tak na tiskové konferenci mířila právě na tohle silné vyjádření. Než se však polsko-čečenský zápasník stihl dostat k mikrofonu, předběhl ho evidentně naštvaný Pudzian:

„Někdo by za to měl dostat facku na potkání. Bylo to vytržené z kontextu. Bylo to řečeno tak, že jsme si vědomi toho, že z klece nemusíme odejít po svých. Já, Mamed, každý bojovník, který vejde do klece. Můžou nás odnést na nosítkách… A tam to bylo sestříhané tak, jako bychom se chtěli pozabíjet. Kdo to dával dohromady, přijď sem, dáme si malou rozcvičku,“ pěnil na pódiu, ale příchodu provinilého střihače se celkem pochopitelně nedočkal.

Na druhou stranu, jeho slova, ať už vytržená z kontextu či nikoliv, dávají docela smysl, když vzpomeneme třeba na Pudzianův fight s Michałem Materlou. Ten se po brutálním zvedáku od polského siláka probíral z bezvědomí několik dlouhých minut a i při cestě z klece jej museli podpírat. Z tohoto zápasu můžeme taky hledat analogie pro sobotní střetnutí. Materla totiž stejně jako Khalidov strávil většinu kariéry v divizi střední váhy a proti 115kg silákovi nastupoval s velkým váhovým deficitem.

„Jsme dva rozdílní zápasníci a bojujeme rozdílně. Michał jde pořád dopředu jak tank, tlačí a já mám zase svůj styl. Takže to srovnání pro mě nemá smysl,“ odmítl čečensko-polský zápasník, že by nějak rozsáhle analyzoval jejich souboj a snažil se v něm hledat na Pudziana recept.

„No tam se neměl ani na co koukat, já prostě neumím bojovat. Na to nepotřebujete filozofa, prostě tam máchám tou rukou a náhodou se můžu trefit,“ vložil se do diskuze již dobře naladěný Pudzian.

„Souhlasím s Mariuszem,“ reagoval Mamed s kamennou tváří, čímž rozesmál publikum. Tuto repliku pak s úspěchem použil ještě několikrát.

Srovnání se zápasem Pudzianowski - Materla se, s ohledem na výsledek celkem pochopitelně, bránil již před dvěma měsíci, krátce po ohlášení jejich fightu. „Vím, že s Mariuszem nemůžu jít do přestřelky. Především je to těžká váha, nejde prostě inkasovat takové rány. Takový názor jsem měl i před jeho zápasem s Michalem. S Mariuszem nemůžete takhle boxovat,“ řekl tehdy.

A těžko říct, jestli změnil názor, chtěl pobavit, nebo se zkoušel dostat Pudzianovi do hlavy, ale na včerejší tiskovce mluvil odlišně.

„Ostrá přestřelka. Těžká přestřelka. Prostě přestřelka. Nebudu utíkat,“ skoro až recitoval směrem k Mariuszovi odpověď na otázku ohledně taktiky.

„Budu tě nahánět,“ reagoval silák.

„A jak mě chceš nahánět, když nebudu utíkat?“ opáčil pohotově Mamed.

Jinak mezi nimi ale nepanuje žádná vyhrocená atmosféra, jak dokládají záběry ze zákulisí:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Jak nakonec Khalidov k zápasu přistoupí, zjistíme s jistotou až v sobotu. Ale pouštět se s bývalým pětinásobným nejsilnějším mužem světa do divokých výměn se zdá být bláznivým nápadem. Mnohem pravděpodobněji dojde na jeho původní taktiku, tedy držet se od Pudziana pokud možno co nejdál.

S trochou nadsázky se dá ale říct, že vítězi jsou oba dva už teď. Dle vyjádření samotného šéfa si totiž přijdou na pořádný balík, dohromady by si měli rozdělit přes tři miliony zlotých (v přepočtu přes 15 milionů korun). Taková částka je v kontextu evropského MMA skutečně gigantická a jen podtrhuje, jak velkým tahákem tyto dvě legendy jsou. Doufejme, že v kleci tento svůj status potvrdí a předvedou divákům nezapomenutelné představení.

Turnaj KSW 77 lze v našich končinách sledovat na portálu voyo.cz nebo prostřednictvím oficiálního PPV přenosu. Celá akce by měla začít v sedm hodin večer. Na programu je celkem 11 duelů.

Zdroje:  Youtube KSW

Nejnovější články