Brutální síla úřadovala! Pudzian poslal Materlu do říše snů už po 107 vteřinách

Brutální síla úřadovala! Pudzian poslal Materlu do říše snů už po 107 vteřinách Mariusz Pudzianowski vs. Michal Materla | zdroj: Profimedia

Mariusz Pudzianowski sliboval svému soupeři, že narazí na cihlovou zeď. A do puntíku to splnil.

Souboj legend KSW, Pudzianowski vs. Materla, trval pouhých 107 sekund, po kterých mohl bývalý nejsilnější muž světa slavit jedno ze svých největších vítězství. Před tímto zápasem se obecně soudilo, že Pudzian nemá příliš mnoho možností, jak proti zkušenému Materlovi vyhrát, snad jen nějakým náhodným KO úderem. A ten skutečně přišel, jen by nebylo vůbec fér, říkat mu náhodný.

Michal Materla, který odbojoval většinu kariéry ve střední váze, nastupoval do klece zhruba o 17 kg lehčí než jeho soupeř. Rozdíl ve váze a v celkové velikosti byl vizuálně skutečně výrazný a snad každý divák tohoto střetnutí si musel v hlavě klást stejnou otázku: jak se to projeví v samotném boji?

Na odpověď jsme nemuseli čekat dlouho. Jakoby si sám Materla po prvních úderech, kterými ho začal Pudzian zasypávat, uvědomil, že se ocitl v hodně špatné situaci. Protože co Mariuszovy údery postrádaly na technice, to více než dorovnávaly svou silou. Pudzian od první vteřiny vyvíjel na Materlu tlak a krátce na to jím dvěma ranami viditelně otřásl. Michal se snažil kontrovat pokusem o takedown, který však Pudzian ubránil s naprostou lehkostí. Zápas se pak na krátko uklidnil a došlo taky na chvilkové přerušení poté, co bývalý strongman škrtnul kolenem o soupeřův suspenzor.

Materla však chtěl okamžitě pokračovat a možná tím udělal osudovou chybu. Uběhlo totiž jen zhruba 30 sekund, když Pudzian vyslal pravý capák, který sice šel do krytu, ale následující brutální zvedák už si svůj cíl našel přesně a Michal Materla byl v bezvědomí dříve, než mohlo jeho tělo dopadnout na zem. Mariusz mu poté ještě přidal několik naprosto zbytečných úderů, než mezi ně skočil rozhodčí a zápas ukončil. Následovaly trochu rozpačité momenty oslav vítěze a oživování poraženého bojovníka, kterému trvalo více než dvě minuty, než se dokázal probrat.

Výkon Materly zůstal tedy hodně za očekáváním, ale je třeba říct, že mu Pudzian nedal moc příležitostí něco předvést a doručil už pátý knockout v řadě. V pozápasovém rozhovoru pak přišla řeč na plány do budoucna a na potenciální souboj s Mamedem Khalidovem, dalším legendárním bojovníkem, který ale také zápasí obvykle ve střední váze.

Jestli taková nabídka přijde, tak proč ne. Odvážným patří svět,“ vyjádřil se přímo v kleci Pudzian. Krátce na to se tam pak objevil sám Mamed, podal si s Mariuszem ruku a pravděpodobně tedy tomuto střetnutí nestojí nic v cestě. Snad jen pud sebezáchovy Khalidova, protože právě proběhnuvší zápas jasně ukázal, že váhové kategorie v bojových sportech mají svůj smysl.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články