Největší turnaj Bellatoru v Evropě má nového šampiona

Největší turnaj Bellatoru v Evropě má nového šampiona zdroj: Profimedia

Kromě UFC se konal také Bellator, který v Londýně nabídl v největším turnaji v Evropě bitvu o titulový pás.

Ve vyprodané SSE Aréně v Londýnském Wembley to vřelo až pod strop. Zástupce střední váhy Američan Rafael Lovato Jr. dorazil na místo činu jako neporazitelný vyzyvatel, jeho kariéra čítala v tu chvíli devět výher. Proti němu nastoupil uznávaný šampion a veterán UFC Gegard Mousasi, íránec arménského původu reprezentující momentálně Nizozemí, který okamžitě ukázal, že podpora publika bude jeho.

I přes odklonění obecenstva se Lovato ničeho nezalekl a první dvě kola držel Holanďana v graplingu, ten ale předváděl skvělou obranu a ač ho to nějaké síly stálo, k ničemu ho nepustil. Ve třetím už tak úspěšný nebyl a Američan se mu dostalo na záda, v tu chvíli to s Mousasim vypadalo hodně špatně. Opět ale zafungovala skvělá defenziva, dokázal ho shodit, otočit se na něj a ještě mu uštědřil pár pěkných ran.

Rafael Lovato jr. - Gegard Mousasi zdroj: Profimedia

Ve čtvrtém kole už za mohutného řevu a skandování přešel Mousasi do absolutní ofenzivy kterou zakončil tvrdým pravým zvedákem. Do pátého kola tak Lovato nastupoval otřesený a ze dvou míst v obličeji krvácel. Navzdory všem nepříjemnostem posbíral posledních pár sil, shodil Mousasiho na zem a v klidu došel pro vítězství na body.

Lovato ukázal srdce bojovníka a v 35 letech se stal novým šampionem střední váhy Bellatoru a svojí statistiku zvýšil na úctyhodných 10-0. Američan na tuto noc určitě nikdy nezapomene. "Dokázali jsme to," prohlásil Lovato ještě v hale. "Chtěl bych poděkovat Mousasimu, za tuhle šanci. Vím, že jste mu tu všichni fandili. Ale jste tu také pro to, aby jste se mnou sdíleli nejlepší moment mého života."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články