Nepoučitelný. Overeem dopoval a jeho poslední vítězství bylo anulováno

Nepoučitelný. Overeem dopoval a jeho poslední vítězství bylo anulováno zdroj: Profimedia

Alistair Overeem si zřejmě myslel, že si po odchodu z UFC bude moci opět zlepšit formu zakázanými látkami, to mu ale nevyšlo.

Za dávných časů se doping v MMA a K-1 moc neřešil. Postava Alistaira Overeema ale napovídala, že za jeho obrovskými svaly nejspíš nebude jen koňské maso a zvedání činek. To se potvrdilo v roce 2012, kdy od nevadské atletické komise vyfasoval stopku na 9 měsíců za výrazně zvýšenou hladinu testosteronu a přišel kvůli tomu o titulový zápas v UFC.

Od té doby Reem sekal dobrotu, nebo se mu alespoň na nic nepřišlo, než v roce 2021 nejslavnější MMA organizaci opustil a vrátil se ke kickboxu. A zřejmě také k zakázaným suplementům. Už po loňském vítězství nad Badrem Harim se objevila zpráva, že Alistairův kontrolní vzorek byl pozitivní. Nebylo ale uvedeno, o jakou zakázanou látku šlo. Nizozemcův tým tvrdil, že se nejedná o žádnou substanci zvyšující výkonnost a čekal na výsledek kontrolního vzorku. K jejich smůle se rovněž vrátil pozitivní, takže byl holandský obr na rok suspendován a jeho poslední výhra byla zpětně anulována.

Je to Overeemův konec? Nejspíš ne. Sám sice avizoval, že už mu zbývá jen posledních pár zápasů a vyhlížel bitvu o titul GLORY s krajanem Rico Verhoevenem, na tu teď ale nejspíš bude muset zapomenout. Trest by mu ale měl vypršet na podzim a na prosinec holandská organizace chystá 8-člennou pyramidu v těžké váze na způsob kultovní K-1. Právě tam by tedy Alistair mohl svou úspěšnou kariéru ukončit a alespoň částečně zalátat škraloup způsobený užíváním zakázaných látek.

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články