Nestárnoucí Sexyjama se vrací, v zápase podle speciálních pravidel se postaví elitnímu kickboxerovi

Nestárnoucí Sexyjama se vrací, v zápase podle speciálních pravidel se postaví elitnímu kickboxerovi Jošihiro Sexyjama je doma v Japonsku obrovskou hvězdou | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Organizace ONE Championship míří do Japonska, a tak povolala populárního Japonce Jošihira Akijamu, který je u nás znám spíše pod přezdívkou Sexyjama.

Japonsko má v bojových sportech dlouhou tradici a prosadit se na tamější scéně vedle zavedených organizací jako RIZIN, K-1 či RISE není snadný úkol. Asijský gigant ONE Championship krom skvělých zápasů pro fajnšmekry vsadil také na domácí hvězdy. V hlavním zápase večera si premiéru pod jejich hlavičkou odbyde Takeru Segawa, jeden z nejlepších kickboxerů posledních let. Ten se měl původně utkat s thajským tvrďákem Rodtangem, namísto něj ale nakonec vyzve rovnou thajského šampiona Superleka.

Ještě víc ale v Japonsku rezonuje nově přidaný zápas podle speciálních pravidel, kdy první kolo bude box, druhé Muaythai a poslední komplet MMA. To je ale vedlejší, hlavní je to, že do něj nastoupí Jošihiro "Sexyjama" Akijama, který tam a v sousední Jižní Koreji (jedná se o etnického Korejce) platí za obrovskou hvězdu a pravidelně se objevuje v nejrůznějších reality show.

Původně ale Akijama začínal s judem, v němž byl celkem úspěšný, a později přesedlal na MMA, v němž se mu zpočátku rovněž dost dařilo. Zlom přišel až v UFC, kde ze 7 zápasů vyhrál pouze 2. Ve ONE je to jiná písnička, a byť tam nastupuje spíše sporadicky, ze 3 duelů odcházel pouze jednou jako poražený. Po poslední výhře prohlásil, že plánuje zápasit do padesáti a dotáhnout to až k titulu. K tomuhle cíli už mu ale zbývá jen rok a půl a vítězství v zápase podle speciálních pravidel ho k němu asi moc nepřiblíží.

Soupeřem mu navíc bude velezkušený holandský kickboxer Nieky Holzken, kterého si japonští fandové budou pamatovat ještě ze zlatých časů K-1 MAX. Je jasné, že v prvních dvou kolech mu budou pravidla hrát do karet a pravděpodobně to bude z jeho strany bude tah na jednu branku. Pokud ale Sexyjama přežije, v závěrečné rundě by mu nejspíš bude k vítězství stačit, aby Holzkena dostal na zem.

Nieky Holzken a Jošihiro Akijama Nieky Holzken a Jošihiro Akijama se utkají v zápase podle speciálních pravidel | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Oznámené zápasy na ONE 165 v Tokiu:

Superlek Kiatmoo 9 vs. Takeru Segawa (o titul muší váhy v kickboxu)

Kade Ruotolo vs. Tommy Langager (o titul lehké váhy v grapplingu)

Šinja Aoki vs. Sage Northcutt (MMA)

Jošihiro Akijama vs. Nieky Holzken (speciální pravidla)

Marat Grigorian vs. Sitthichai Sitsongpeenong (kickbox)

Garry Tonon vs. Martin Nguyen (MMA)

Danny Kingad vs. Juja Wakamacu (MMA)

Icuki Hirata vs. Ajaka Miura (MMA)

Rade Opačič vs. Iraj Azizpour (kickbox)

Bokang Masunyane vs. Keito Jamakita (MMA)

Hiroba Minowa vs. Gustavo Balart (MMA)

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články