Oktagon není ring, bývalé bojovnici UFC nevyšla boxerská premiéra, na soupeřku z OnlyFans nestačila

Oktagon není ring, bývalé bojovnici UFC nevyšla boxerská premiéra, na soupeřku z OnlyFans nestačila Paige VanZant | zdroj: Profimedia

O víkendu se konal další galavečer organizace Misfits Boxing, která organizuje boxerské duely známých osobností. Hlavní zápas měl hodně nečekaný průběh a výsledek.

Američanka Paige VanZant měla kdysi dobře nakročeno v UFC, jenže očekávání nenaplnila a nakonec překvapivě zvedla kotvy a přemístila se do boxu bez rukavic. Ani tam ale díru do světa neudělala. Ukázala sice, že je tvrďačka, ale ani jeden ze dvou duelů vyhrát nedokázala. A jelikož sama tvrdí, že si prodejem pikantního obsahu na platformě OnlyFans vydělá mnohem víc, bylo otázkou, zda vůbec bude v bojových sportech pokračovat.

Ona ale nakonec překvapivě rozšířila pole své působnosti na klasický box. O víkendu tak obstarala hlavní zápas na akci britské organizace Misfits, která poprvé zamířila do Spojených států. Soupeřkou jí byla Elle Brooke, která má opačnou kariérní trajektorii. Proslavila se totiž jako tvůrkyně obsahu pro OnlyFans, načež začala s boxem, kde si vybudovala bilanci 4-1 a stala se dokonce šampionkou Misfits. Do zápasu s veteránkou UFC šla samozřejmě jako výrazný outsider, chystala se ale šokovat. "Paige možná má více zkušeností, ale já mám hlad po vítězství," vzkazovala pochybovačům.

A překvapení se jí povedlo hned v prvním dvouminutovém kole. VanZant totiž sice začala agresivněji, ale Brooke poté trefila tvrdý zadní hák a poslala ji do počítání. Američanka ale dokázala pokračovat, a tak jsme nakonec viděli vyrovnanou pětikolovou bitvu. Jeden rozhodčí nabodoval 48-46 pro Angličanku, druhý stejně ale pro Paige a třetí viděl remízu, která tak byla oficiálním výsledkem.

Ani jedna z bojovnic s verdiktem spokojená nebyla, shodly se ale, že je skvěle zaděláno na odvetu. Ta se začíná rýsovat pro turnaj v Londýně. 

Na sestřih ze zápasu se můžete podívat zde:

Zdroje:  DAZN

Nejnovější články