Osobnosti bojových sportů reagují na zápas Usyka s Furym

Osobnosti bojových sportů reagují na zápas Usyka s Furym Na začátku si Fury ještě mohl dovolit dělat show... | zdroj: Profimedia

Reakce na historický zápas mezi Oleksandrem Usykem a Tysonem Furym ukazují, jak velký význam tento souboj měl pro světový box.

Boxerský zápas mezi Oleksandrem Usykem a Tysonem Furym, z něhož po 25 letech vzešel absolutní šampion těžké váhy, zarezonoval po celém světě. Níže přinášíme vybrané reakce významných osobností ze světa bojových sportů.

 

Lennox Lewis (v roce 1999 sjednotil 3 nejdůležitější pásy): "Viděli jsme skvělý zápas a napsala se historie. Měl jsem radost, že můžu jednoho z nich přivítat do klubu absolutních šampionů těžké váhy. Dnes to byl Oleksandr Velký. Těším se, až si to rozdají znovu. Fury se z toho poučí a vrátí se. Prohry jsou součástí tohohle sportu, důležité je, jak na ně zareaguješ."

 

Conor McGregor: "Šílený výprask. Co dál? Neuvěřitelné, porazil oba (Joshuu i Furyho) přesvědčivě. Já jsem pro cokoliv, co nás přiblíží zápasu Fury vs. AJ. Jestli chce Tyson druhý pokus, tak proč ne, Joshua měl taky dva pokusy. Těžká otázka, není to nemožné. Pokud ne, AJ vs. Usyk 3, a pak, ať už to dopadne jakkoliv, Tyson proti Joshuovi. Skvělé časy, děkuji bojovým bohům a Bohu."

 

Terance Crawford: "Všichni byste měli Usykovi vyjádřit respekt, je to určitě kandidát na nejlepšího boxera napříč všemi vahami."

 

Manny Pacquiao: "Gratuluji Usykovi k tomu, že se po 25 letech stal absolutním šampionem těžké váhy. Úžasný fight od obou, takovéhle zápasy si zaslouží odvetu."

 

Ryan Garcia: "Od ringu jsem si fakt myslel, že Fury vyhrál. Jak jste to viděli vy?"

 

Alex Volkanovski: "Počítání to zpečetilo, nemůžu se dočkat odvety."

 

B.J. Penn: "To byl zápas! Klobouk dolů před Usykem, je to legenda!"

 

Gervonta Davis: "Jedno dobré kolo zápasy nevyhrává."

 

Luke Campbell: "Přišlo mi, že rozhodčí Usyka připravil o knockout, nikdy jsem neviděl, aby někoho počítali ve stoje."

 

Erickson Lubin: Usyk to měl těžší než Ngannou. (Narážel tím na to, že v zápase s Ngannouem nevypadal Fury ve formě, pozn. red.)

 

Eddie Hearn (promotér): "Za mě to bylo těsné. Těžko bych dal Usykovi jedno nebo dvě kola z prvních šesti. Ross Amber mi teď ale říkal, že Usyk vyhrál prvních šest kol. Já to tak neviděl, podle mě Fury vypadal fantasticky a kontroloval zápas. A pak se to otočilo, sedmé, osmé a hlavně deváté, jak to přežil, to nechápu.

(Zároveň ale Hearn nesouhlasil s tím, že to měl rozhodčí ukončit) V zápase o absolutního šampiona, když borec nejde k zemi, tak si nemyslím, že by to mělo být zastaveno. Fury byl úplně mimo, ale jak se z toho dokázal dostat a dát se dohromady... desáté, jedenácté a dvanácté kolo byly zase dost vyrovnané, ale musím je dát Usykovi. Myslím, že když se na ten zápas podíváte, nabodujete to 115-113 pro Usyka. Někdo tam měl ještě větší rozdíl. Nejsem si jistý, jestli to někdo měl pro Furyho. Remíza určitě ne, i když se to občas stává. Podle mě vyhrál ten správný.

Mluví se o tom, že by Usyk ukončil kariéru, ale já si myslím, že se v tom točí až moc peněz, aby nevyužil šance a nešel do odvety, vždyť měl Furyho na lopatě. Fury bude muset udělat nějaké změny a víc agresivně tlačit. Usyk mi občas přišel trochu unavený, několikrát byl otřesený, ale je to génius, vždyť měl obrovskou výškovou nevýhodu, Fury se navíc dobře hýbe, a on to překonal. Mluvíme tady o jednom z nejlepších boxerů naší generace, předvedl neuvěřitelný výkon"

Oleksandr Usyk Usyk je první, komu se v těžké váze podařilo sjednotit 4 nejvýznamnější tituly | zdroj: Profimedia

Na odvetu by mělo dojít v říjnu a je více než jasné, že šance na vítězství budou opět vyrovnané. Vždyť nebýt zlomového devátého kola, dopadl by zápas nejspíš úplně jinak. 

Zdroje:  Instagram , Twitter , iFL TV

Nejnovější články