Překvapení v Tokiu, boxerský fenomén Inoue šel v prvním kole do počítání, nakonec ale slavil vítězství na KO

Překvapení v Tokiu, boxerský fenomén Inoue šel v prvním kole do počítání, nakonec ale slavil vítězství na KO Louis Nery vs. Naoja Inoue | zdroj: Profimedia

Neporažený šampion Naoja Inoue poprvé v kariéře zažil, jaké to je, když se po úderu ocitnete na zemi a rozhodčí vás počítá. Nakonec ale před domácím publikem nedopustil senzaci a Neryho naprosto rozebral.

55 tisíc diváků v hale Tokyo Dome zažilo před pár dny pořádný šok. Domácí japonský hrdina Naoja Inoue, neporažený boxerský šampion, který posbíral pásy už ve čtyřech různých váhových kategoriích, šel totiž poprvé v kariéře do počítání. A to hned v prvním kole, kdy ho Louis Nery nachytal levým hákem. Mexický nájezdník je navíc japonským fanouškům dobře známý, před lety před jejich očima dvakrát knockoutoval Šinsukeho Jamanaku, jenže poprvé měl pozitivní nález na doping (údajně kontaminované hovězí maso) a podruhé převážil, takže mu japonská boxerská asociace udělila doživotní zákaz. Dalo by se říct, že byl zrušen proto, aby mohl Inoue vykonat pomstu.

Jenže po nečekaném počítání to s ním chvíli vypadalo bledě a musel následně ustát agresivní nápor, Nery se doslova hnal po KO. Na zkušeného šampiona si ale nepřišel, ten navíc moc dobře věděl, kde udělal chybu – boxoval na blízko, a nehodlal ji opakovat. Co se týče statistik, povedl se Mexičanovi ještě jeden velký úspěch, po 46 kolech se stal prvním, kdo v průběhu tří minut natrefoval víc úderů než japonský šampion.

Ve druhém kole už měl ale Inoue jasně navrch a v poslední minutě srovnal skóre – když se za ním Nery až příliš agresivně hnal, poslal ho z ústupu k zemi rovněž levým hákem. Mexičan ale nijak extra otřeseně nepůsobil a šampion se tak spokojil s vítězstvím 10:8 na body.

Nery ztrácel čím dál tím víc, nedařilo se mu Japonce takřka vůbec zasahovat. Inoue ho měl přečteného a ve čtvrtém kole dokonce rozjel show pro diváky, kdy se přestal krýt a gestikuloval Nerymu, ať ho zkusí trefit na bradu. Ten sám zkusil něco podobného, když zabalen v krytu absorboval útoky a dával najevo, že na něj jejich tvrdost velký dojem nedělá. Inoueho rychlost a technika byly nicméně pro oko fanouška hodně impresivní.

Bylo jasné, že pokud bude Nery s Inouem pokračovat v technické pinkané na dlouhou vzdálenost, nemá nejmenší šanci na vítězství. Do páté rundy tak nastoupil opět agresivněji a snažil se tlačit. Divácky se jednalo o hodně atraktivní kolo, ale šampion z něj opět dokázal vytěžit víc, když v závěru vyzyvatele dokázal na blízko nachytat opět levým hákem. Tentokrát už se Nery zvedal mnohem víc ztěžka, přesto na následný Japoncův nápor odpověděl stejným způsobem a v poslední půl minutě tak byla k vidění divoká přestřelka.

A něco podobného se opakovalo i v šesté rundě, Nery už ale inkasoval celkem dost a zdálo se, že se jeho konec nezadržitelně blíží. Nakonec přišel ve chvíli, kdy si ho Inoue nahnal do provazů a poslal ho definitivně k zemi pro změnu pravým hákem. 

"Jak se vám líbilo překvapení v prvním kole?" zeptal se šampion po 27. vítězství v profesionální kariéře bouřící haly a ukázal, že mu smysl pro humor nechybí. Zatímco on okusil počítání poprvé, jen tři soupeři s ním dokázali přežít až do konce. Do ringu za ním přišel ten, který se na něj pokusí vyzrát příště – Australan Sam Goodman. Na souboj by mělo dojít pravděpodobně v září, oficiálně to ale ještě nebylo potvrzeno. 

 

Zdroje:  Top Rank Boxing

Nejnovější články