Příště bude boxovat s Clintem Eastwoodem. Šéf UFC prozradil, co si myslí o zápase Paula s Tysonem

Příště bude boxovat s Clintem Eastwoodem. Šéf UFC prozradil, co si myslí o zápase Paula s Tysonem Jake Paul vs. Tyrone Woodley 2 | zdroj: Profimedia

Dana White není nadšený z toho, že se jeho přítel Mike Tyson vrátí do ringu, zároveň mu to ale nehodlá rozmlouvat.

Není žádným tajemstvím, že se Dana White a Jake Paul nemají vůbec v lásce. Youtuber rád kritizuje šéfa UFC za malé platy bojovníků, ten teď využil příležitosti, aby mu kritiku oplatil. Když v podcastu Pound 4 Pound přišla řeč na youtuberův zápas s legendárním Mikem Tysonem, nabídl svůj názor.

Zápasník Henry Cejudo, který společně s kolegou Kamaruem Usmanem podcast moderuje, nejprve debatu stočil k boxu. Sport jako takový má sice rád, ale nelíbí se mu, že je v něm spousta politiky a soupeře si vybírají i mnozí šampioni.

"To je právě to, když my máme schůzky, na kterých dáváme dohromady zápasy, a matchmakeři mi ukážou nějaké duely a já řeknu: Ne, ne, tohle je zápas, který uděláme. Pořád na ně tlačím, abychom dávali dohromady ty nejlepší možné fighty," pochválil sám sebe White, který kdysi sice zvažoval, že do boxu jako promotér vstoupí, nakonec ale dal přednost fackované. Kolegy každopádně bedlivě sleduje.

"Je tam teď jistý Turki Alalshik, který má neomezené množství peněz a snaží se domluvit ty nejlepší možné zápasy. Bude zajímavé sledovat, co se mu během několika dalších let povede." Dodal ale, že i přes obrovské množství peněz, se některé boxery nedaří ke konkrétním soubojům přesvědčit.

Cejudo přišel s myšlenkou, že kdyby se asociace sjednotily a zůstal jen jeden hlavní šampionský pás, boxu by to prospělo. White ale aktuálně nevidí možnost nějaké zásadního zlepšení. "Jestli to teď nedokáže Saúdská Arábie, tak nikdo," prohlásil.

Řeč pak došla také na zápas Tyson vs. Paul, který se odehraje v červenci. "Mám Mikea rád a nerad o tom mluvím, protože se na mě vždycky naštve, ale až se ten zápas odehraje, tak mu bude 58 let. Bude mezi nimi rozdíl 31 roků. Chápejte, Jake Paul boxoval s vrstevníkem a prohrál. Včera jsem na internetu viděl příspěvek, sdílel jsem ho, že když porazí Tysona tak příště bude bojovat s Clintem Eastwoodem. Tomu je 93," zasmál se White na účet youtubera.

Přiznal také, že už se mu nezamlouval předchozí Tysonův zápas s Royem Jonesem juniorem, ale nakonec ho překvapil. Prozradil také, že mu dohodil jiné příležitosti, aby si vydělal peníze. Jednou z nich bylo natáčení pořadu o žralocích, který zahrnoval potápění v kleci. "Málem všechny na place zabil, když měl jít do vody mezi žraloky. Je to vtipná historka. Pak říkal, ten sr*č vykládá, jak mu na mě záleží, ale pošle mě do vody mezi žraloky? Vždyť já od dětství bojuju. Má asi pravdu. Já se mu snažil pomoct, ale právě boxování je to, co zná. Je to dospělý chlap, ví, co dělá, a já se mu do toho nebudu plést."

"Na Mikeově straně chyba není, my bojovníci to prostě máme v sobě, je nám jedno, jestli nám je 70. Ale jestli Jake Paul chce být brán vážně," vmísil se do debaty Usman. "Nechce," přerušil ho okamžitě White. "Chce vydělat peníze. A lidi, kteří ho sledují, si jeho zápasy nekupují. Musí boxovat s lidmi, kteří ty pay-per-view přenosy prodají," zakončil debatu na toto téma rezolutně. 

Ačkoliv na duel Tyson vs. Paul mezi profesionály převládají podobné reakce, například Tyson Fury se nechal slyšet, že je to pro box skvělé a vidí to jako vyrovnaný zápas. A má pravdu minimálně v tom, že oběma určitě vydělá spoustu peněz.

Zdroje:  Pound 4 Pound with Kamaru & Henry

Nejnovější články