Jake Paul bude na Netflixu boxovat s Mikem Tysonem, od bojovníků za to schytal kritiku

Jake Paul bude na Netflixu boxovat s Mikem Tysonem, od bojovníků za to schytal kritiku Jake Paul a Mike Tyson | zdroj: Profimedia

Jake Paul oznámil velkou novinku. Zatímco sám si libuje, že souboj s Tysonem bude největším boxerským zápasem století, mnozí oponují, že by se měl spíš stydět.

O zápase Paula s Tysonem se kdysi hodně mluvilo. "Toho kluka sleduje 7 milionů lidí pokaždé, když bojuje. Ani světoví šampioni nemají tolik lidí, kteří by je sledovali, takže to, co dělá pro box, je úžasné. "Mohlo by to být hodně zajímavé," připustil sám Mike v televizní show Jimmyho Kimmela. Jenže si dal podmínku – souboj se musí odehrát do konce roku 2022. Když se tak nestalo, zdálo se, že je definitivně ze stolu.

Paul od té doby stihl 5 duelů, z nichž 4 vyhrál. Poslední minulý víkend, když hned v prvním kole knockoutoval profesionálního boxera Ryana Bourlanda. Po vítězství překvapivě nikoho nevyzval, a přestože uvedl, že se soubojům se známějšími bojovníky nebrání, spíš to vypadalo, že bude pokračovat v budování bilance na bezejmenných soupeřích. 

Před pár hodinami ale na sociálních sítích odpálil bombu. "Budu boxovat s Mikem Tysonem! A nejenže budu mít tu čest bojovat s jedním ze dvou nejslavnějších boxerů, kteří kdy žili, bude to taky živě na Netflixu." Nejznámější vod platforma tak vstupuje do nové éry a bude vysílat i sportovní přenosy. To mimo jiné znamená, že se tenhle zápas dostane k neuvěřitelnému počtu diváků, kteří by si jinak pay-per-view nezaplatili.

Tysona jsme v ringu mohli naposledy vidět na podzim roku 2020, kdy v exhibičním klání remizoval s Royem Jonesem Juniorem. Ačkoliv to měl být jen první zápas z mnoha a ve vzduchu viselo třeba i dokončení trilogie s Holyfieldem, na žádné pokračování nedošlo. Mike byl dokonce přistižen na kolečkovém křesle a zdálo se, že už mu tělo další eskapády v ringu nedovolí.

O to větší překvapení je, že 20. července na AT&T stadionu v Dallasu změří síly s Paulem v exhibičním zápase. Ačkoliv se nás ale promo bude snažit přesvědčit, že je Tyson pořád ten zabiják jako kdysi, množí se hlasy, že by se měl Jake stydět, vždyť boxerské legendě bude v té době už 58 let.

"Měl by ses za sebe stydět. A největší vtip je to, že si vůbec neuvědomuješ proč," reagoval Michael Bisping. Souhlasí s ním i Alan Jouban. "V jaké světě to žijeme? Jake pořád mluví o tom, jak chce pomoct UFC bojovník s platem a udělat box zase velký, ale pak jen pro svůj prospěch využívá staré bojovníky. Už tu není respekt pro hranice, které by se neměly překračovat."

Renato Moicano dokonce vyzývá, abychom se proti tomu ohradili. "Člověče, jestli Jake Paul fakt boxuje s Mikem Tysonem, měli bychom jakožto fanoušci bojových sportů demonstrovat! Je to totálně nechutné!"

Zdroje:  Twitter Jake Paul

Nejnovější články