Odchod do důchodu nepřipadá v úvahu. Tyson Fury odhalil plán na dalších 5 zápasů

Odchod do důchodu nepřipadá v úvahu. Tyson Fury odhalil plán na dalších 5 zápasů Tyson Fury vs. Deontay Wilder | zdroj: Profimedia

Šampion těžké váhy WBC poslal vzkaz všem, kteří si myslí, že by měl ukončit kariéru. 

Už 17. února mělo dojít k historickému boxerskému souboji mezi šampiony Tysonem Furym a Oleksandrem Usykem, kvůli tržné ráně pod obočím Angličana se však duel musel odložit na květen. Ukrajincův promotér Alex Krassyuk si do Furyho na to konto rýpnul: "Bůh ti poslal znamení, přemýšlej nad koncem kariéry, bratře," napsal mu v komentářích na Instagramu.

To ale Fury nemá v plánu, ba naopak. "Slyším lidi říkat, že bych měl skončit, nebo že brzy ukončím kariéru a tak podobně," rozpovídal se ve videu, které sdílel na sociálních sítích. "Já nekončím, mám před sebou dva zápasy s Usykem o titul absolutního šampiona. Pak budu minimálně jednou bojovat s AJem (Anthonym Joshuou), možná dvakrát, pokud bude chtít odvetu po tom prvním výprasku. A pak budu znovu bojovat s Ngannouem. A to je teprve začátek. Pět menších zápasů pro vás jako předkrm. Nikam neodcházím. Je mi 35 let, jsem na vrcholu a jsem připraven tyhle všechny rozdrtit."

Není ale žádným tajemstvím, že "Gypsy King" rád mluví. V ideálním případě je tohle pro něj určitě zajímavý scénář. Pokud ale s Usykem prohraje, nedejbože dvakrát, jeho akcie půjdou radikálně dolů. A to samé hrozí Jushuovi, kdyby prohrál v očekávaném souboji s Francisem Ngannouem. 

Dění v těžké váze boxu je teď ale každopádně hodně zajímavé a kartami můžou zamíchat i nová méně známá jména. Na Usyka si brousí zuby neporažený Filip Hrgovič, který je pod asociací IBF jeho povinným vyzyvatelem. Chorvatský boxer se sice okamžitě přihlásil jako náhradník za zraněného Furyho, zápas se ale zřejmě nepovedlo takto narychlo domluvit. Jedná se teď ale o tom, že by v květnu boxoval na stejné akci.

Zdroje:  Instagram Tyson Fury

Nejnovější články