Chystá se turnaj o nejtvrdšího padesátníka. Bojovat by měl Mike Tyson a další tři legendy

Chystá se turnaj o nejtvrdšího padesátníka. Bojovat by měl Mike Tyson a další tři legendy zdroj: Profimedia

V závěru letošního roku bychom se v Saúdské Arábii mohli dočkat zajímavého boxerského turnaje. Tři ze čtyř legend už prý se startem v turnaji souhlasily.

Bojové sporty se v posledních letech těší nebývalé popularitě, a tak není divu, že se ze zaslouženého sportovního důchodu občas vrátí i dávné legendy. V roce 2020 jsme v exhibičním zápase mohli vidět i Mika Tysona a zdálo se, že nezůstane jen u duelu s Royem Jonesem Juniorem. Ve vzduchu viselo dokončení trilogie s dávným rivalem Evanderem Holyfieldem, hovořil se i souboj s youtuberem Jake Paulem, ani na jedno ale nakonec nedošlo.

Před pár dny se ale objevila informace, že se na závěr letošního roku v Saudské Arábii chystá boxerský duel Tysona (57) s Markem Huntem (49), známým tvrďákem, který vypínal soupeře napříč různými disciplínami. Naposledy na konci roku 2022 nadělil první porážku Sonnymu Williamsovi, který to do té doby měl 8-0.

A aby toho nebylo málo, nyní se dokonce mluví o tom, že by se nemělo jednat jen o jeden duel, nýbrž o čtyřčlennou pyramidu. Kromě dvou výše zmíněných pánů by v ní měl startovat také Tysonův někdější přemožitel Lennox Lewis (58) a samoánská mašina na knockouty David Tua (51).

Tři ze čtyř legend už prý nabídku přijaly. Jedná se ale zatím o neoficiální informace a je jasné, že dokud proti sobě pánové nestanou v ringu, bude lepší brát informace s velkou rezervou. Šejkové ze Saúdské Arábie si ale v poslední době bojové sporty očividně dost oblíbili a nebojí se za zajímavé zápasy dobře zaplatit, na což by mohl slyšet i "Železný Mike". Možná by ale bylo lepší, kdyby stárnoucí legendy zbytečně neriskovaly, v boxerském ringu koneckonců může dojít i na nejhorší.

Zdroje:  From the Stands MMA

Nejnovější články