Mike Tyson si chtěl zaboxovat s gorilou, zkoušel prý dokonce podplatit ošetřovatele v zoo

Mike Tyson si chtěl zaboxovat s gorilou, zkoušel prý dokonce podplatit ošetřovatele v zoo Mike Tyson si kdysi chtěl zaboxovat s gorilou, ošetřovatel mu to naštěstí nedovolil. | zdroj: Profimedia

Mike Tyson chtěl prý před lety zaplatit 10 000 dolarů za to, aby mohl srovnat do latě agresivního gorilího alfa samce.

55letý boxer Mike Tyson patří rozhodně k nejznámějším celebritám ze světa bojových sportů. Tuto pozici si vydobyl skvělými výkony v ringu i kontroverzními momenty – jako byl například duel proti Evanderu Holyfieldovi, kterému v zápalu boje ukousl část ucha.

Ve svém soukromém životě se Tyson často prezentuje jako vášnivý chovatel zvířat a už nějakou dobu vlastní například poštovní holuby. Nebyl by to však americký bouřlivák, aby i v této oblasti nebudil veliké pozdvižení, které způsobil například výchovou několika tygrů. S jedním nebezpečným tvorem se navíc chtěl před více jak třiceti lety konfrontovat přímo v kleci.

V osmdesátých letech si Tyson se svým tehdejším tréninkovým partnerem pronajali po zavírací době celou newyorskou zoologickou zahradu, aby se mohli věnovat nerušené prohlídce bez ostatních lidí. Mike se tehdy zastavil u klece s gorilami, kde ho zaujal dominantní stříbrohřbetý samec, který neustále dorážel na ostatní členy tlupy a působil poměrně agresivním dojmem.

Mike Tyson "Železný Mike" v době, kdy byl asi nejobávanějším mužem planety | zdroj: Profimedia

To prý Tysona rozlítilo takovým způsobem, že chtěl podplatit ošetřovatele, který ho měl do klece vpustit. „Když jsme byli u gorilí klece, tak jsem si všiml jednoho obrovského jedince, který šikanoval všechny ostatní gorily,“ zavzpomínal Tyson v rozhovoru pro sever Sportbible.net. „Gorily normálně působí mocně, ale v tuhle chvíli měly oči jako nevinné děti. Nabídl jsem ošetřovateli 10 000 dolarů, aby otevřel klec. Chtěl jsem tam vlézt a tomu samci rozbít jeho stříbrný rypák. Ošetřoval mě ale odmítl.“

Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby se zřízenec zoologické zahrady opravdu nechal uplatit a klec otevřel. Tyson byl sice v tu dobu v neskutečné ráži a své soupeře drtil jako tank, ale proti gorilímu samci, kteří mývají až 210 kilogramů a enormní sílu, by uspěl asi těžko. Výsledek této bitvy se naštěstí snad nikdy nedozvíme.

Zdroje:  Sportbible.com

Nejnovější články