Definitivní konec boxerské legendy? Holyfield proti Belfortovi naprosto vyhořel a padl už v prvním kole

Definitivní konec boxerské legendy? Holyfield proti Belfortovi naprosto vyhořel a padl už v prvním kole Victor Belfort posílá k zemi legendárního Evandera Holyfielda. | zdroj: Getty Images

Evander Holyfield si v zápase s Vitorem Belfortem ani neškrtl a po necelých dvou minutách schytal TKO.

Dnešní boxerský galavečer organizace Triller Fight Club patřil především legendám bojových umění. Do hlavního zápasu nastoupil mezi čtyři provazy jeden z průkopníků MMA a několikanásobný titulový vyzyvatel v UFC Vitor Belfort, jenž se mezi čtyři provazy vrátil poprvé od roku 2006. Proti němu se měl původně postavit velice známý bývalý boxerský šampion Oscar de la Hoya. Ten byl však před týdnem hospitalizován kvůli nákaze koronavirem.

Jako rychlý záskok se přihlásila jedna z největších legend boxu všech dob – 58letý Evander Holyfield, jenž jako jediný dokázal získat pásy všech hlavních organizací (WBA, WBC a IBF) ve dvou váhových kategoriích a jehož zápasy proti Tysonovi nebo Lennoxi Lewisovi se bez diskuze zapsaly zlatým písmem do historie bojových sportů.

Holyfield sice naposledy bojoval v roce 2011, ale na červen měl domluvený exhibiční zápas s Kevinem McBridem (který byl ale také zrušený kvůli koronaviru), takže natrénováno poměrně měl. Na několik dnů starých záběrech z přípravy však působil hodně rozpačitým dojmem. Do lap posílal velice pomalé údery bez razance a plno jeho fanoušků začalo mít v tu chvíli o zasloužilého veterána strach.

Ten se nakonec bohužel ukázal jako oprávněný. Belfort nedal boxerské legendě téměř žádnou šanci a od začátku do Holyfielda pouštěl tvrdé údery, kterými ho už po minutě poslal k zemi. Evander se sice po krátkém počítaní dokázal zvednout, ale Belfort ho znovu zasypal sprchou hodně nepříjemných ran, po kterých už legendární boxer zůstal naprosto pasivně v krytu, takže rozhodčí v čase 1:49 prvního kola zápas raději ukončil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Holyfield se sice proti TKO snažil okamžitě protestovat, ale nebylo mu to nic platné a musel se smířit s porážkou. Nutnou říct, že při agresivním Belfortově tempu by stejně nejspíše o moc déle v ringu nevydržel. Vyvstává tak otázka, zda by Evander měl ještě nadále pokoušet štěstí, anebo by měl už definitivně pověsit rukavice na hřebík a přenechat tak místo mladším.

Belfort po vítězství může řešit o dost příjemnější záležitosti a hned v pozápasovém rozhovoru vyzval dalšího soupeře. Tím není nikdo jiný než známy youtuber Jake Paul (se kterým je nyní spojovaná i další hvězda dnešního galavečera Anderson Silva). „Jakeu Paule, přestaň přede mnou utíkat,“ prohlásil Brazilec do kamery. „Setkáš se se svým otcem a budeš moje dítě.“

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články