"Spider" pokračuje v čistce mezi čtyřmi provazy. Bývalého kolegu ukončil brutálním KO za 81 vteřin

"Spider" pokračuje v čistce mezi čtyřmi provazy. Bývalého kolegu ukončil brutálním KO za 81 vteřin Tito Ortiz schytal od Andersona Silvy opravdu tvrdý knockout. | zdroj: Getty Images

Anderson Silva slaví druhé vítězství v klasickém boxu. Tentokrát si parádně poradil s Titem Ortizem, kterého poslal k zemi tvrdou pravačkou. 

Nepatří už tento bojovník do starého železa? Když se bývalý šampion střední váhy UFC Anderson „Spider“ Silva rozhodl po ukončení kariéry v MMA věnovat klasickému boxu, tak podobné otázky poslouchal poměrně často. 46letý Brazilec ale tento rok ukazuje, že je věk pouze číslo a že byly podobné pochybnosti naprosto zcestné.

Ve svém prvním zápase mezi čtyřmi provazy dokázal Silva v červnu porazit po osmikolové bitvě na body nebezpečného Julia Cesara Chaveze Jr. a svou formu potvrdil dnes v noci také proti ex-šampionovi polotěžké divize UFC Titu Ortizovi. Ten byl sice trochu rozhozený nepříjemným shazováním a nesplněným váhovým limitem (nenavážil o 2,25 kilogramu), ale i tak se rozhodně nemělo jednat o jednoduchého protivníka.

To se ostatně Ortiz snažil ukázat hned od prvních vteřin, kdy vyrazil do ofenzivy a vyslal několik úderů. Silva se jim ale z většiny úspěšně vyhnul a sám dokázal několikrát poměrně slušně zakontrovat. Zhruba po minutě natlačil Ortiz oponenta do rohu, což byl ale začátek jeho konce. Silva totiž po dalších několika úhybech vypálil tvrdou pravou na kterou navázal dalšími dvěma údery, čímž svého amerického protivníka naprosto vypnul a poslal k zemi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Další parádní představení a naprosto devastující KO, jenž okamžitě vyvolalo obrovské množství ohlasů na sociálních sítích, z nichž mnoho bylo od Silvových bývalých kolegů z MMA. Daniel Cormier například označil Brazilce za nejchladnokrevnějšího boxera všech dob, Chris Weidman už se ptal na dalšího soupeře a Michael Chiesa mu začal rovnou doporučovat, ať si to příště rozdá s kontroverzním youtuberem Jakem Paulem. Silva prostě do sportovního důchodu ještě rozhodně nepatří.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články