Silva to dokázal! Bývalý šampion UFC vyhrál ve 46 letech boxerský zápas

Silva to dokázal! Bývalý šampion UFC vyhrál ve 46 letech boxerský zápas Anderson Silva ukázal, že boj má prostě v krvi, Chaveze porazil na body. | zdroj: Profimedia

V MMA už to dál nešlo, po sérii proher tedy legendární Brazilec Silva vyměnil rukavice a v boxerském souboji s bývalým mistrem světa WBC ukázal, že do starého železa rozhodně nepatří.

Brazilec Anderson „Spider“ Silva se opět ukázal v tom nejlepším světle. Bývalý několikanásobný šampion střední váhy UFC se po ukončení kariéry v MMA, kde v posledních letech sbíral jenom porážky, vrhl mezi čtyři provazy a potvrdil, že i ve 46 letech dokáže konkurovat profesionálním boxerům.

S boxem začal Silva už během školních let, ale postupně se přeorientoval na smíšená bojová umění, kde svým skvělým postojem a neskutečnou obratností dokázal ukončit nejednoho soupeře. Jeho atraktivní a dominantní styl z něj zcela zaslouženě udělal jednoho z nejlepších MMA bojovníků v celé historii.

Nyní Silva svůj sportovní odkaz dostal do další dimenze. Dnes v noci ho totiž v klasickém boxu prověřil nebezpečný Julio Cesar Chavez Jr. a brazilský bojovník ho dokázal přetlačit. V prvních třech kolech sice Silva tahal za kratší konec a několikrát poměrně tvrdě inkasoval, ale i tak se pokaždé skvělým pohybem dokázal z těchto prekérních situací dostat.

Od čtvrtého kola se navíc Silva začal čím dál tím víc tlačit dopředu a několikrát svými kombinacemi dostal Chaveze do velice nepříjemného tlaku. Bylo evidentní, že tento styl mladšímu boxerovi nechutná a ke konci už se jednalo o Silvovo dominantní představení. Svého protivníka totiž nepustil téměř k ničemu a pouze mu sázel jeden úder za druhým.

Po osmi kolech tak bodoví rozhodčí vynesli senzační verdikt. Silva získal těsné vítězství a navždy se zapsal zlatým písmem do historie bojových umění. MMA zápasníci totiž často odcházeli z ringu se sklopenou hlavou, protože profesionálním boxerům nedokázali v ringu konkurovat. To však není případ Silvy, který si do svého už tak velkého portfolia úspěchů přidal další zářez.

Na Silvu se momentálně ze všech stran sypou slova chvály. Na sociálních sítích ho pochválil například bývalý šampion polotěžké a těžké váhy UFC Daniel Cormier, bývala držitelka titulu v pérové váze Cris Cyborg nebo youtuber Jake Paul, který brazilskému bojovníkovi vyslovil respekt a zároveň projevil přání, aby byl legendární Brazilec předskokanem jeho plánovaného souboje s Tyronem Woodleym.

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články