Legendární MMA bojovník Silva bude o víkendu boxovat s bývalým šampionem WBC Chavezem

Legendární MMA bojovník Silva bude o víkendu boxovat s bývalým šampionem WBC Chavezem zdroj: Profimedia

Brazilský bojovník Anderson Silva si to v sobotu mezi čtyřmi provazy rozdá s nebezpečným Juliem Cesarem Chavezem Jr.

Bývalému legendárnímu MMA bojovníkovi a mnohonásobnému šampionovi střední váhy UFC Andersonu „Spider“ Silvovi se po konci v nejslavnější organizaci na světě ještě úplně nechtělo definitivně opustit svět bojových umění. Proto se opět rozhodl začít věnovat klasickému boxu a už tuto sobotu nastoupí na turnaji v Mexiku ke svému prvnímu zápasu.

Mezi čtyřmi provazy bude Silvu čekat velice těžká zkouška. Postaví se totiž proti domácímu Juliu Cesarovi Chavezovi Jr., 35letému boxerovi, jenž jeden čas držel šampionský pás světové organizace WBC střední váhy a za svojí kariéru prohrál pouze pět duelů.

Silva, kterému je teď už 46 let tuší, že jeho protivník bude hodně nebezpečný, ale zároveň podotýká, že s boxem už zkušenosti má. To ostatně také předváděl v MMA, kde se prezentoval jako velice nebezpečný striker, který dokázal svými údery ukončit několik soupeřů před limitem.

„Trénuji box opravdu mnoho, mnoho let,“ řekl Silva v rozhovoru pro server BJPenn.com. „V Brazílii jsem dokonce boxoval profesionálně, ale rozhodně to nebyla stejná úroveň jako nyní. Teď si budu chtít tento moment užít, předvést maximum a poslat tím dobrou zprávu každému člověku, který mě bude sledovat.“

„Chavez je pro mě dobrá výzva. Každému říkám, že se jako boxer už narodil a má spoustu zkušeností. Ale já si to jdu především užít. Nepotřebuji nikomu nic dokazovat. Obzvlášť teď, když mohu bojovat v jiu-jitsu, kickboxu, boxu nebo wrestlingu. Prostě ve všem.“

Krátce po oznámení tohoto zápasu se okamžitě spustila diskuse, co by se stalo, kdyby Silva Chaveze dokázal porazit. Už nyní totiž patří mezi historicky nejlepší MMA bojovníky a plno lidí se domnívá, že pokud by dokázal zvítězit proti takovému oponentovi v boxu, stal by se jedním z nejúspěšnějších fighterů v historii všech bojových sportů. Sám Anderson nad tímto ale nechce moc přemýšlet.

„Nevím, je to názor fanoušků, ne můj.“ řekl Silva na závěr rozhovoru. „Musím se soustředit jenom na trénink a v tom zápase udělat maximum. Můj tým a já na tento duel trénujeme opravdu tvrdě.“

Podle několika rozhovorů se podobným způsobem na Silvu připravuje i Chavez, který, ač je brán jako veliký favorit, rozhodně nadcházející souboj nebere jako exhibici. Můžeme se tak těšit na zajímavé boxerské klání ve kterém ani jeden z bojovníků rozhodně nevypustí ani vteřinu.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články