Polský MMA bojovník zapomněl, že nastoupil do boxerského zápasu a soupeře knockoutoval na zemi, z ringu pak raději utekl

Polský MMA bojovník zapomněl, že nastoupil do boxerského zápasu a soupeře knockoutoval na zemi, z ringu pak raději utekl Zápas Artura Bizewskiho s Marcinem Sianosem skončil brutálním faulem | zdroj: Profimedia

Střídání mezi různými disciplínami s sebou nese minimálně jeden velký problém. Bojovník totiž v zápalu boje může snadno zapomenout, že některé techniky nesmí použít.

Bojové sporty jsou čím dál tím populárnější a není nic neobvyklého, že si někteří bojovníci nastupují k zápasům v různých disciplínách. Pro příklad nemusíme chodit daleko, vzpomeňme třeba na Karlose Vémolu, který v ringu změřil síly s Marpem. Zatímco u nás to skončilo jen zklamáním části fanoušků, v Polsku na akci Rocky Boxing Night to bohužel dopadlo mnohem hůř.

Duel mezi těžkotonážníky Arturem "Bizonem" Bizewskim (zkušeným kickboxerem, který to měl v profi boxu 8-0) a Marcinem Sianosem, MMA bojovníkem (8-7), který nastupoval do svého prvního boxerského zápasu, naplňoval očekávání a oba borci diváky bavili divokými výměnami.

Na začátku druhého kola Sianos dobře trefil a dostal soupeře do problémů. Ten se pokusil zachránit klinčem, jenže v tu chvíli se MMA zápasníkovi nejspíš zatmělo před očima a potopil se pro takedown. To by se ještě dalo pochopit, jenže na zemi pak na překvapeného Bizewskiho poslal úder a loket, než ho rozhodčí stihl zastavit.

To se samozřejmě divákům v hale ani Bizewskiho trenérům nelíbilo a jen zázrakem se podařilo zabránit rvačce. Sianos následně raději utekl do šaten, vyjádřil se tedy až později na sociálních sítích.

"Hluboce se omlouvám za své nesportovní chování v ringu. Není pro to omluva, je to trestuhodné a diskvalifikaci jsem si zasloužil. V průběhu náročné přípravy se podobná situace nikdy nestala, žádného ze sparring partnerů jsem nestrhnul k zemi ani mu nedal loktem, trénoval jsem čistý box. Sám si své včerejší chování nedokážu vysvětlit," napsal na Instagramu. Dodal ale, že se nepovažuje za poraženého a navrhnul odvetu, přičemž by svůj honorář věnoval na charitu. Odpovědi se zatím nedočkal. Kauza je ale v Polsku velmi medializovaná, takže bude zajímavé sledovat, jak se k tomu promotéři postaví.

Zdroje:  Polsat Sport

Nejnovější články