Nevím, co teď bude, ale s boxem nekončím. Francis Ngannou promluvil o budoucnosti

Nevím, co teď bude, ale s boxem nekončím. Francis Ngannou promluvil o budoucnosti Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Knockout Chaos, takový název nesl boxerský galavečer v Saúdské Arábii. A hlavní zápas ukázal proč. Anthony Joshua slavil velkolepé vítězství, Francis Ngannou padl ve druhém kole, přesto věří, že v boxu ještě neřekl poslední slovo.

Zatímco premiéra v ringu mu loni vyšla skoro na výbornou, dnes v noci Francis Ngannou tvrdě narazil. Anthony Joshua ho poslal do počítání hned v prvním kole, ve druhém to zopakoval a následně tvrdou zadní dílo zkázy dokončil. "Vlastně jsem tu ránu ani necítil. Myslím, že o tom je knockout. Necítím žádnou bolest," popsal Ngannou na tiskovce pocity po prvním KO v kariéře. Nutno dodat, že tak učinil s úsměvem, porážku dokázal přijmout se vztyčenou hlavou.

Řešilo se i to, co s ním bude dál. "Teď pojedu domů, odpočinu si, vstřebám, co se právě stalo. Víte, byl to pekelný den už od rána. Já si to přeberu a uvidím, co bude další krok. Asi MMA," zapřemýšlel nahlas. V PFL mu byl koneckonců nedávno vybrán soupeř, stal se jím Brazilec Renan Ferreira, který v eliminačním souboji rychle vyřídil Ryana Badera. Kdy na zápas dojde, je teď ale samozřejmě ve hvězdách.

A co box? Joshua na Francise ještě v ringu apeloval, aby v něm rozhodně pokračoval. To "Predátor" má v plánu. "Můžete si být jisti, že jsem tady ještě neskončil. Určitě ne! Nebyl to můj den, byl dneska mnohem lepší než já. Stojí to za nic, ale takový je tenhle sport. Všichni to víme," prohlásil.

Není divu, po finančních problémech během kariéry v UFC si totiž v ringu během pouhých dvou zápasů vydělal astronomické částky. A ačkoliv na své první vítězství v boxu stále čeká, čelil zatím dvěma opravdu elitním soupeřům, takže se dá očekávat, že zájem o jeho další duel bude opět enormní zájem, ať už se postaví proti komukoliv. On sám navíc jistě bude chtít ukázat, že dokáže elitní boxery v jejich disciplíně porazit.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články