Boxerská pohádka skončila! Joshua Ngannoua brutálně knockoutoval už ve druhém kole

Boxerská pohádka skončila! Joshua Ngannoua brutálně knockoutoval už ve druhém kole Anthony Joshua vs. Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas boxerského galavečera v Saudské Arábii mezi dvěma bývalými šampiony ve svých sportech pro sebe rozdílem třídy urval Anthony Joshua.

Bývalý šampion těžké váhy UFC Francis Ngannou se po nepříliš přátelském odchodu z této organizace sice upsal konkurenční PFL, jeho hlavní cíl byl ale zkusit si zápas mezi čtyřmi provazy a s trochou štěstí se poté i etablovat ve světě elitního boxu. A nezačal vůbec špatně, když v říjnu ve velmi těsném zápase sice nestačil na Tysona Furyho, současného šampiona organizace WBC, ale dokázal ho poslat na zadek a dokonce nebylo málo odborníků, kteří kamerunského Predátora viděli celý fight vyhrát.

Pomiňme poměrně jasný fakt, že Fury zápas nejspíše ohromně podcenil, protože ve svém prvním profesionálním boxerském utkání svést vyrovnaný souboj s jedním z nejlepších rohovníků světa byl a nadále bude ohromný úspěch. Francisův apetit v boxu tak pořádně vzrostl, společně s jeho cenou na trhu, a tak dostal dnes v noci příležitost rozdat si to s dalším boxerským velikánem, bývalým šampionem a olympijským vítězem Anthonym Joshuou.

Stejně jako předešlý zápas Kamerunce s Furym se i souboj s Joshuou odehrál v aktuálním centru světového boxu, v hlavním městě Saudské Arábie. Publikum bylo ale i na poměry Rijádu při nástupu obou fighterů velmi vlažné, k čemuž možná přispěla pokročilá hodina (zápas začal po třetí hodině ranní místního času). Oba nástupy byly také poměrně skromné, zvláště v porovnání s již zmíněným říjnovým soubojem Francise s Furym, Ngannou nastoupil v růžovo-bílé kombinaci, Joshua poté v čistě bílé.

Joshua od první sekundy předváděl výborný pohyb, byl lehký na nohou a používal hlavně levou přední, Ngannou několikrát vystartoval do divokého útoku, kdy zkoušel najít Anthonyho hlavu svým děsivým pravým hákem. Ten však bez potíží unikl a sám koncem kola vyslal ukázkový pravý direkt, jenž přistál přímo na Francisově čelisti ve chvíli, kdy zkusil zaboxovat z opačného střehu, a poslal jej na zadek a do počítání.

Z této lekce se sice Ngannou poučil, ve druhé tříminutovce začal opět v ortodoxním střehu, nebylo mu to ale již nic moc platné. Po kombinaci z kontru se po levém háku od Angličana opět poroučel k zemi. Dokázal se ještě dostat zpátky na nohy a rozhodčí dal povel k pokračování, o moc víc jsme toho už ale neviděli. Joshua ihned k Francisovi přiskočil s nekompromisní pravou, která proletěla již notně děravým krytem a obrovitý Kamerunec šel tvrdě k zemi. Tam jej dokonce museli křísit medici s kyslíkovou maskou. Krutá lekce boxu pro bývalého šampiona MMA.

Anthony Joshua sice po zápase otřesenému Francisovi řekl, aby neodcházel z boxu, je ale klidně možné, že jsme v ringu viděli Ngannoua naposledy. Jeho dvě porážky sice přišly od dvou skvělých šampionů a nedá se tak v žádném případě mluvit o ostudě, Joshua ale ukázal, že úroveň těch nejlepších je někde jinde. Ztráta na jedné frontě ale může být ziskem na druhé a my tak můžeme doufat v návrat Predátora k jeho hlavní disciplíně.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články