Anthony Joshua a Francis Ngannou se střetli tváří v tvář, neslo se to v gentlemanském duchu

Anthony Joshua a Francis Ngannou se střetli tváří v tvář, neslo se to v gentlemanském duchu Anthony Joshua a Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

I když by se mohlo zdát, že se do sebe oba dva obři pustí, bylo vidět, že k sobě chovají neskonalý respekt.

 8. března se MMA zápasník Francis Ngannou znovu představí v boxerském ringu. I když svůj první zápas proti Tysonu Furymu prohrál, mnozí to viděli jinak. Je totiž pravdou, že po velkou část zápasu vyvíjel tlak a dokonce se mu podařilo poslat "Gypsy Kinga" do počítání.

Příští dostaveníčko v ringu si Ngannou domluvil s dalším velikánem moderního boxu Anthonym Joshuou. Před pár dny se v rámci předzápasového proma setkali tváří v tvář, nakonec ale vše působilo jako schůzka dvou gentlemanů u kávy. 

Když se Anthonyho zeptali, jestli ten zápas bere jako zápas, který pro něj nemá tak velkou hodnotu, razantně to odmítl. Francis je největší výzva, jakou jsem před sebou v životě měl,”prohlásil. Ngannou na to reagoval s úsměvem: “Ale pořád to není tak vážný zápas.” 

Poté, co Joshua dostal dotaz, jak hodnotí Francise jako boxera, nejspíše spoustu lidí překvapil. Prohlásil totiž, že Ngannou je podle něj dobrý. Ten naopak přiznal, že se v boxu teprve rozkoukává a buduje, i proto je zápas jen na deset kol místo obvyklých dvanácti. 

Nejspíše nás ale čeká pořádně nabitý souboj, oba zápasníci totiž potvrdili, že se budou snažit jít po ukončení, ale ne se do ničeho tlačit. Oba totiž mají v hlavě myšlenku, že KO musí přijít přirozeně. Francis navíc dodal, že když se poprvé a naposledy snažil někoho ukončit na sílu, tvrdě narazil. Měl tím na mysli zápas se Stipe Miocicem. Poté, co se vrátil k tomu, že nechal své tělo pracovat přirozeně, začal oponenty vypínat za pár vteřin. Oznámil také, že si myslí, že Anthonyho dokáže ukončit.

Joshua přiznal, že neví, zda se mu podaří udělat to samé, načež ale prohlásil: “Bude to dobrý zápas. On umí vypínat, já umím dobře základy. Umím se dobře hýbat, udělám cokoliv, co bude třeba. Mám svůj osud, který mi předurčil bůh. Vše je navrženo tak, abych vyhrál a posunul se v kariéře. Nejde tu o Francise, jde tu o mě. On není ta výzva, to já jsem.”

“Nejsem blbec, AJ je skvělý boxer. Kdybych v tom zápasu nebyl já, vsadil bych si, že vyhraje. Ale protože jsem v něm já, nemůžu tak učinit. Vím, že použiju všechno, co můžu, abych ho porazil,” kontroval nakonec Francis.

Pokud se MMA legendě skutečně podaří zvítězit, bude tím nejúspěšnějším zápasníkem, který z klece přestoupil do ringu. Znamenalo by to také, že Dana White, který se zápasníkem nemá zrovna dobré vztahy, nejspíše bude soptit zlostí.

Zdroje:  DAZN

Nejnovější články