Peníze ho nezměnily, loňský vítěz PFL vstoupil do nové sezóny parádním KO v 1. kole. Rivalové se ale také činili

Peníze ho nezměnily, loňský vítěz PFL vstoupil do nové sezóny parádním KO v 1. kole. Rivalové se ale také činili Bruno Cappelozza vs. Ante Delija | zdroj: Profimedia

Nejtěžší váhovou divizi americké organizace PFL MMA se letos určitě vyplatí sledovat, většina zápasů prvního kola skončila před limitem a loňskému šampionovi roste pořádná konkurence.

Když se Bruno Cappelozza v roce 2018 střetl s Jiřím Procházkou, neskončilo to pro něj vůbec dobře. Český bijec ho už v prvním kole doslova vystřelil z ringu. Brazilec se následně potýkal se zraněními a do boje se vrátil až loni, kdy dostal šanci zabojovat o milion dolarů v těžké váze americké organizace PFL.

A bylo to doslova vítězné tažení. Oba zápasy v základní části vyhrál již v prvních kolech a s maximálním počtem 12 bodů postoupil do vyřazovacího play-off, kde si nakonec dokráčel až pro pás šampiona loňské sezóny a pohádkovou prémii. Hořkou pachuť životnímu úspěchu dodalo jen to, že pár dní před tím zemřel Brunův otec, což mu rodina sdělila až po zápase.

"Jsem si jistý, že bych nebojoval a zamířil domů," vzpomíná Cappelozza, jehož největším fanouškem byl právě zesnulý otec. 

Mnohým by královská výhra změnila život a negativně by ovlivnila jejich tréninkovou morálku. Brazilec ale vzkazuje, že se jimi nenechá rozptýlit. Jeho hlavním cílem jsou sportovní úspěchy. Že to nejsou jen plané řeči ukázal hned v prvním kole letošní sezóny. Američana Stuarta Austina umlátil na zemi v čas 4:24.

Zajímavé byly ale i ostatní zápasy v těžké váze. Do čela tabulky se díky rychlému KO dostal další Brazilec Renan Ferreira. Američana Jamella Jonese trefil hned v úvodu holení na bradu a pak už stačilo přidat jen pár úderů na zemi. Konec po 23 vteřinách.

I duel mezi Denisem Goltsovem a Codym Goodalem měl rychlý spád. Rus měl sice navrch v postoji, ale zřejmě usoudil, že na zemi by mohla být jeho převaha ještě větší a měl pravdu, Goodal neměl šanci a rozhodčí zápas odmával.

Jen o něco více se zapotil loňský finalista Ante Delija. Brazilce Matheuse Scheffela sice přesně mířeným jabem na bradu sestřelil k zemi už v prvním kole, konec ale z této situace ještě vytěžit nedokázal. Ve druhém kole ale po minutě nachytal soupeře na švestkách a kop mu zakontroval tvrdou zadní, po níž Scheffel padl k zemi. Ze strany rozhodčího šlo ale možná o trochu předčasné ukončení, protože byl Brazilec při smyslech a bránil se.

Celá 3 kola trval jediný zápas v těžké váze. Izraelec Adam Keresh byl sice v postoji hodně neortodoxní a viděli jsme od něj spoustu neotřelých kopů a pohybů, jenže na zemi to bylo velký špatný, a tak nakonec zaslouženě zvítězil zkušenější Klidson Abreau z Brazílie.

Takto nyní vypadá pořadí v nejtěžší váhové kategorii.

Už další týden nás čeká také úvodní kolo jediné dámské divizi (lehká váha), kde má Česká republika želízko v ohni v podobě Martiny Jindrové. Uvidíme také největší favoritku na celkové vítězství - Američanku Kaylu Harrison. Na startovce budou také ex-UFC bojovníci Anthony Pettis a Rory Macdonald, kteří startují ve welterové divizi.

Druhý český zástupce - Viktor Pešta, bude po neúspěchu v prvním kole základní části podruhé bojovat 17. června. Kdo bude soupeřem, zatím není známo.

Skvělou zprávou pro domácí fanoušky je, že je nadcházející i uplynulé turnaje možné zdarma sledovat na Youtube.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články