Pešta potrénoval s hvězdou K-1, která se chystá zpět do klece. Neskutečně se těším, říká český šampion

Pešta potrénoval s hvězdou K-1, která se chystá zpět do klece. Neskutečně se těším, říká český šampion Stephan Puetz vs. Viktor Pešta | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V postoji se bát nemusí, zem ale bude jeho slabina. Světoznámý kickboxer tedy před návratem do MMA požádal o pomoc Viktora Peštu, aby ho na tréninku potrápil.

Ačkoliv je situace okolo šampiona těžké váhy OKTAGONu Viktora Pešty aktuálně zamotaná a není jasné, kdy jej opět uvidíme v kleci, trénuje samozřejmě pořád. Na Instagramu se pochlubil, že se v domovské tělocvičně Sanford MMA na žíněnce před pár dny potrénoval s Tyronem Spongem.

"Sobotní práce s Tyronem Spongem a Stevem Movrym (pozn. neporažený bojovník Bellatoru). Neskutečně se těším na Tyronův návrat do MMA. Rozhodně si ho nenechte ujít - už za dva týdny!" doplnil k fotografiím český bojovník.

View this post on Instagram

A post shared by Viktor Pesta (@viktorpesta)

Srdce fanoušků, kteří bojovým sportům propadli ještě v časech slavné kickboxerské organizace K-1, teď jistě poskočila nadšením. "Král ringu", jak si surinamský bojovník sebevědomě přezdívá, patřil k těm nejvýraznějším tvářím a mezi provazy se potkal s těmi nejlepšími své doby. Sílu jeho úderů okusil i Ondřej "Spejbl" Hutník, legenda nejen naší scény.

Mezi lety 2011-2014 Spong v podstatě nemohl najít přemožitele. Po sérii 10 vítězství v řadě ale přišlo zranění, které je noční můrou všech bojovníků - zlomená holeň. Celkem pochopitelně dal tedy následně kickboxu vale a přesedlal na klasický box, kde si vybudoval bilanci 14-0. Měl se dokonce střetnout s aktuální šampionem těžké váhy Oleksanderem Usykem, kvůli pozitivnímu testu na doping ale z klání nakonec sešlo.

Celkem překvapivě ale před pár týdny Khabib Nurmagomedov oznámil, že Tyrona zlákal do své MMA organizace Eagle Fight Club, kterou čeká 28. ledna premiéra na americké půdě. Hlavní zápas večera obstará Spong s veteránem Sergeiem Kharitonovem (31-8).

View this post on Instagram

A post shared by Eagle FC (@eagle.fightclub)

Zatímco Rus bojoval naposledy loni v listopadu, kdy vyřídil Maldonada už v 1. kole, surinamský válečník se do klece vrátí po dlouhých 8 a půl letech. Jeho bilance zatím čítá 2 výhry a v případě dalšího zářezu by se ve svých 36 letech mohl stát hlavní tváří EFC.

Dává smysl, že Spong v přípravě na souboj, který ho čeká za necelé 2 týdny využil právě Viktora, který platí za skvělého zemaře a navíc disponuje i adekvátní vahou. Ze zveřejněných fotografií se zdá, že na žíněnce Tyrona pěkně potrápil. Doufejme ale, že znalosti putovaly i opačným směrem a Viktor do svého arzenálu zařadí nějakou specialitu od postojářského mistra. V posledním zápase s Stephanem Puetzem totiž ukázal, že ve strikingu začíná nabývat potřebné sebevědomí a nesnaží se boj za každou cenu přenést na zem.

Zdroje:  Viktor Pešta Instagram

Nejnovější články