Populární japonský MMA bojovník Sexyjama hlásí návrat

Populární japonský MMA bojovník Sexyjama hlásí návrat Yoshihiro Akiyama | zdroj: Profimedia

ONE Championship nabídne debut dalšího veterána z UFC.

Yoshihiro „Sexyama“ Akiyama se představí 15. června na turnaji ONE: Legendary Quest v Singapuru. Ve welterové váze se utká s Agilanem Thanim. Akiyama začínal jako bývalý judista se svým MMA na turnaji K1-Premium v roce 2004, kde porazil armbarem boxera Francoise Botha. Postupně se Japonec dostal až na domácí turnaj Yarennoka!, který byl pod správou zaniklé organizace Pride. Tam dostal tvrdé KO od Kazua Misakiho a vypadalo to, že poprvé v kariéře prohraje. Napadl ovšem rozhodnutí rozhodčího, protože tvrdil, že Misaki měl během finálního kopu jednu nebo obě ruce na zemi, což bylo proti pravidlům soutěže. Po přezkoumání na videu mu bylo dáno za pravdu a zápas byl označený jako bez výsledku.

Poté v roce 2009 odstartovala jeho neslavná kariéra v UFC, kam přišel jako neporažený bojovník a odcházel bez fanfár. Ze sedmi zápasu se mu podařilo vyhrát pouze dva. Nutkno podotknout, že ho porazili taková jména jako Michael Bisping nebo Vitor Befort, ale i pro něho samotného to byla zdrcující statistika. Nikdy neoznámil konec kariéry, ale po posledním zápase v UFC, což byla v listopadu 2015 porážka od Alberta Mini, většina lidí tipovala, že se už do oktagonu nikdy nevrátí. Proto bylo veliké překvapení, když se po třech a půl rocích objevil na promu největší asijské organizace. Ve věku 43 let!

Jeho soupeř Agilan Thani je teprve 23letý Malajsijec, přezdívaný „Aligator“. Má za sebou už jedenáct zápasů a z toho osm výher a sedm před ukončením. Porazit ho dokázali pouze Ben Askren a další dva zápasníci. Zápas by měl být označení jako „co-main“ před hlavním zápasem v atomové váze (48 kg a méně) mezi Stamp Feirtexovou a Almou Junikuovou.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články