Ryan Garcia knockoutoval svého soupeře tvrdou ranou na žebra a vzal si šampionský pás

Ryan Garcia knockoutoval svého soupeře tvrdou ranou na žebra a vzal si šampionský pás zdroj: Profimedia

Ryan Garcia ukázal skvělý comeback a v 7. kole knockoutoval Luka Campbella tvrdou ranou na játra.

O víkendu jsme byli svědky skvělé boxerské bitvy mezi dvěma elitními boxery. Američan s mexickými kořeny, Ryan Garcia, se postavil proti britskému boxeru Lukovi Campbellovi, aby se spolu utkali o uvolněný pás prozatímního šampiona v lehké váze organizace WBC.

Cambell je na vrcholu své kariéry a ve svých 33 letech má za sebou spoustu úspěchů. V roce 2012 vyhrál zlatou medaili na Olympijských hrách a po přestupu do profi boxu se stal několikanásobným šampionem. Jeho skóre je velice působivé - tento britský boxer vyhrál 20 zápasů a jen 3 prohrál.

Jeho soupeř, dvaadvacetiletý Ryan Garcia je sice o dost mladší, ale zkušeností má na rozdávání. Po úspěšné amaterské kariéře, kde se stal 15krát národním šampionem (skóre 215-15), se vrhl na profesionální dráhu a dosud jej nikdo nebyl schopen zastavit. Garcia vyhrál všech svých 20 zápasů a z toho 17 na KO. A po uplynulém víkendu si připsal další cenný skalp.

Zápas začal v dobrém tempu. Campbell bojoval v obráceném gardu, zatímco Garcia bojoval v ortodoxní pozici. První kolo ovládl Garcia, který byl rychlejší a když svého soupeře trefil, znělo to jako rána bičem. Cambell se snažil trefovat jabem, ale Garcia jej tlačil a dobře jej kontroval krátkým levým hákem. Cambell měl však úspěch s jabem a levým hákem na spodek, který Garciovi čas od času uštědřil.

Druhé kolo pokračovalo v rychlém tempu a sebevědomí Ryana Garcii rostlo. Jeho kombinace byly rychlejší a svého soupeře se mu dařilo dostávat pod tlak. Jenže Cambell sklidil úrodu, kterou nenápadně zaséval celé první kolo. Na Garciu vyrazil s jabem a ten si myslel, že Cambell bude znovu pokračovat svým levým spodním hákem na žebra. Snížil tedy svoji pravou ruku, která mu chránila bradu a snažil se vykrýt úder na břicho. Ale Cambell tentokrát mířil na bradu a tvrdým levým hákem srazil Garciu k zemi. Garcia spadl tváří na kanvas ringu a byl očividně na okamžik mimo. Dokázal ale vstát a po 10 sekundách počítání se pokračovalo v zápase.

Cambell se na zraněného garciu nechtěl zběsile vrhnout, ale snažil se jej zkušeně rozebrat. To mu ale Garcia moc nedovoloval a pořád byl nebezpečný. Druhé kolo ale zásluhou knockdownu s přehledem vyhrál britský boxer.

Další kola už ale byla opět v režii Američana s mexickými kořeny. Garcia se otřepal a znovu ukazoval rychlé kombinace a dobrý přehled v boji. Tak zápas pokračoval až do 7. kola, kde chvilku začínal mít navrch Cambell. Ale Garcia mu záhy propašoval tvrdý a rychlý levý hák přímo na žebra a očividně mu trefil játra. Cambell se se zpožděním chytil za břicho a šel na zem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bmoreinformed (@bmoreinformed100)

Rozhodčí začal počítat, ale britský boxer nebyl přes bolest schopen dál pokračovat a Ryan Garcia tak vyhrál další zápas na KO. Pro Garciu to tak byla už 21. výhra v kariéře a celkem 18. KO, které v ringu rozdal. Tento knockout byl však o to cennější, že to bylo vůbec poprvé, co někdo Cambella v ringu ukončil.

Ryan Garcia tak potvrdil svůj potenciál a vypadá to, že má před sebou ve svých 22 letech velice slušnou boxerskou kariéru.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články