Boxer nelegálně vysílal zápas svých kolegů a zadělal si na pořádný problém

Boxer nelegálně vysílal zápas svých kolegů a zadělal si na pořádný problém Canelo Alvarez v souboji o titul polotěžké váhy se Sergeyem Kovalevem. | zdroj: Profimedia

Ruský boxer asi nedomyslel, že když bude vysílat boxerský souboj skrze svůj Instagram, může se dostat do problémů se zákonem.

Ilegální streamování se v současné době stává pro bojové sporty velkým problémům. Na jednu stranu je krásné, že o ně roste zájem, organizacím se ale samozřejmě vinou "pirátů" znatelně krátí příjmy. Za nelegálními streamy často stojí neznámí uživatelé internetu, kteří možná ani netuší, na jak velký malér si zadělávají. Teď se však objevila zpráva, že ostře sledovaný duel mezi Canelo Alvarezem a Callumem Smithmem streamoval přímo jejich kolega. 

Bývalý šampion polotěžké váhy Sergey Kovalev v posledním zápase prohrál právě s Alvarezem a musel mu odevzdat titul. Ruský boxer přenos souboj svých soků sdílel skrze Instagram, kde ho najednou sledovalo až 2500 lidí. Legálně šel přitom sledovat pouze přes platformu DAZN za necelých 20 dolarů na měsíc. Paradoxní na celé situaci je, že úplně stejně se bude vysílat i nadcházející Kovalevův souboj s Melikuzievem a boxer tedy v podstatě způsobil finanční ztrátu svému chlebodárci. O jakou částku se ale ve skutečnosti jednalo, je nemožné vyčíslit, protože ne všichni instagramoví diváci by si přenos zaplatili. DAZN ale nyní zvažuje, že bude od boxera požadovat náhradu.

Kovalev rozhodně není žádný svatoušek a není to ani zdaleka jeho první problém se zákonem. V roce 2018 napadl ženu a jejího psa a dostal 3letou podmínku. O rok později byl pro změnu vyhozen z letadla, protože prý začal líbat neznámou cestující a házet po ní peníze. A letos v březnu byl zadržen při jízdě pod vlivem alkoholu.

S nelegálními streamy svých turnajů se potýká také česko-slovenská organizace Oktagon MMA. "Naše právnická kancelář je připravená vykonat rychlé a účinné kroky, abychom zabránili tomuto nešvaru. V případech pirátského vysílání jde o několikamilionové ztráty. Od těch, kteří turnaj vysílali na svojich kanálech, budeme požadovat náhradu škody v plné výši," poslal skrze vyjádření pro Šport.sk varování spolumajitel organizace Ondřej Novotný. Zda bylo dostatečně důrazné se dozvíme již 30. 12., kdy se koná jubilejní Oktagon 20. Přenos je možné zakoupit na Oktagon.tv.

Nejnovější články