Souboj o krále těžké váhy v boxu zrušil soud. Ve hře je ale zápas bez rukavic

Souboj o krále těžké váhy v boxu zrušil soud. Ve hře je ale zápas bez rukavic Anthony Joshua - Tyson Fury | zdroj: Getty Images

Tyson Fury prohrál soudní arbitráž a mezi čtyři provazy s Anthonym Joshuou alespoň prozatím nenastoupí.

Vypadá to, že si na bitvu o sjednocení titulů v těžké váze klasického boxu budeme muset ještě nějaký čas počkat. Držitel titulu organizace WBC Tyson Fury se měl 14. srpna v Saudské Arábii utkat s majitelem pásů WBO, WBA a IBF Anthonym Joshuou o absolutního krále a také částku 200 milionů liber, ale americký soud udělal tomuto duelu prozatím přítrž.

Za vším stojí další boxer Deontay Wilder, se kterým Tyson nejdříve remizoval a naposledy ho v únoru loňského roku porazil. Ten totiž přišel se smlouvou, která by mu měla zaručovat dokončení trilogie, což následně potvrdil také soud, jenž rozhodl, že musí Fury tento závazek do poloviny září neprodleně splnit. V případě, že by nastoupil mezitím s jiným soupeřem, musel by zaplatit smluvní pokutu 20 milionů dolarů.

Furyho tým takovéto peníze platit nechce, a proto jim nezbylo nic jiného, než zarezervovat na 24. července stadion Allegiant v Las Vegas a oznámit zápas Fury vs. Wilder 3. To se samozřejmě vůbec nelíbí Joshuovi, který okamžitě na Twitteru reagoval na celou situaci rozezlenou zprávou, ve které nazval Tysona podvodníkem, jenž ničí box.

„Tysone Fury. Celý svět nyní vidí, jaký podvodník jsi,“ napsal Joshua. „Zklamal jsi celý boxerský svět. Lhal jsi fanouškům a dával jim falešné naděje. Mé jméno si využil pro vliv, ne pro bojování. Přiveďte mi jakéhokoliv bojovníka, který zvládne správně splnit své povinnosti.“

Tato reakce samozřejmě Furyho nenechala chladným a nabídl Joshuovi souboj už tento víkend a za speciálních podmínek. „Celý tvůj tým věděl, že probíhá arbitráž a že to nebylo v mých rukách,“ kontroval Fury. „Ale něco ti povím. Jestli jsem podvodník, tak pojď bojovat. Dáme si to bez rukavic, dokud jeden z nás neodpadne. Pojďme do toho každý dát 20 milionů dolarů.“

Této výzvě se Joshua vysmál a začal se Furyho ptát, proč oznamoval jejich společný zápas, když věděl, že probíhá soud, který může prohrát. „Proč jsi tedy oznamoval světu, že spolu budeme bojovat, když probíhala arbitráž?“ ptal se na svém Twitteru Joshua. „Ten zápas byl podepsaný! Nepopíratelně! Boj bez rukavic? Jsi dobrý kluk, ale nehraj si se mnou. Proplesknul bych ti tu tvojí holou hlavu a ty bys nic neudělal."

Tato výměna názorů, ve které oba borci ještě chvíli pokračovali, však momentálně nezmění nejspíš vůbec nic. Podle posledních informací nyní Furyho tým zkontaktoval Joshuův, aby se s nimi domluvil na přesunutí jejich společného zápasu na listopad nebo prosinec letošního roku. Výsledky těchto jednání zatím ale nejsou známé.

Zdroje:  Twitter Tyson Fury , Twitter - Anthony Joshua

Nejnovější články