UFC si nechalo vyfouknout další potenciální hvězdu. „Líný král“ se upsal u konkurence

UFC si nechalo vyfouknout další potenciální hvězdu. „Líný král“ se upsal u konkurence Abdoul Abdouraguimov "Lazy King" | zdroj: Getty Images

Populární francouzský bojovník Abdoul Abdouraguimov podepsal smlouvu s PFL, kde by se měl představit již v září na turnaji v Paříži.

Je považovaný za jednoho z nejlepších evropských zápasníků MMA, na svém kontě má spektakulární ukončení a navíc se neostýchá dělat show i mimo klec. Chtělo by se říct, že jde o dokonalý „produkt“, po kterém touží všichni promotéři. Není tedy divu, že naturalizovaný Francouz Abdoul Abdouraguimov, který je pravděpodobně známější pod svou přezdívkou Lazy King (Líný král), očekával už nějaký ten pátek pozvánku do největší světové organizace UFC. Tomuto cíli šel tento dvojitý šampion organizace Ares FC sám naproti, když se například na Twitteru originálním způsobem nabídl jako soupeř pro Joaquina Buckleyho na nadcházející turnaj UFC v Paříži.

Podle informací italského novináře Ala Zulliniho měl být Abdoulovi přislíben zápas právě na tomto turnaji, který se odehraje už 2. září, poté však komunikace ze strany UFC úplně utichla. „Jsem trochu znepokojený, protože UFC Paris se blíží a my jsme stále nedostali jeho smlouvu,“ napsal 2. srpna Fernand Lopez, trenér a manažer Abdoula. Trpělivost týmu kolem Líného krále asi nakonec došla a příležitosti podepsat tohoto zajímavého fightera se okamžitě chopila konkurenční organizace PFL. Opakovala se tak podobná situace z května tohoto roku, kdy se UFC nechalo předběhnout v případě jiného bojovníka z Francie, populárního kickboxera Cédrica Doumbého.

Abdouraguimov by se v novém působišti měl představit již v září, kdy má PFL naplánovaný turnaj v Paříži jen několik týdnů po UFC. Soupeřem mu bude Brazilec Quemuel Ottoni. Líný král by se měl navíc v následujícím roce zúčastnit klasického turnaje PFL o milion dolarů, a to v pro něj nezvyklé lehké váze.

Líný král pochází z Dagestánu, nepřekvapí tedy, že jeho doménou je boj na zemi. Oproti některým svým kolegům ale obvykle netěží pouze z poziční výhody, ale snaží se za každou cenu jít pro ukončení, kterého obvykle dosahuje submisemi. Jako známka jeho excelentních schopností v grapplingu může sloužit výhra nad bojovníkem Oktagonu Louisem Glismannem, kterého dokázal uspat už po necelých třech minutách. Naposledy se v kleci představil v lednu při výhře nad Polákem Haratykem, čímž získal v Aresu titul ve střední váze.

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články