PFL vyfouklo UFC hvězdu kickboxu. Jejich nabídka byla směšná, tady si vydělám mnohem víc, vysvětlil Kamerunec

PFL vyfouklo UFC hvězdu kickboxu. Jejich nabídka byla směšná, tady si vydělám mnohem víc, vysvětlil Kamerunec Obranu proti takedownům Doumbé potrénoval i s Khabibem | zdroj: FOTO: GLORY Kickboxing

Slavné UFC málem ulovilo jednoho z nejlepších světových kickboxerů, ten dal ale i kvůli zásahu úřadů nakonec přednost lukrativnější nabídce od konkurence.

Ještě donedávna to vypadalo, že se Cédric Doumbé stane dalším úspěšným kickboxerem, který rozšíří řady bojovníků v UFC. Bývalý šampion GLORY ve váze do 77 kg se měl loni představit na turnaji doma ve Francii, nakonec byl ale ze startovky stažen. Záhy vyšlo najevo, že to bylo kvůli tomu, že tamější komise nedovolila Doumbému se dvěma absolvovanými MMA zápasy nastoupit proti zkušenějšímu Weeksovi, který jich v té době měl už sedm.

Vedení UFC tedy zřejmě usoudilo, že bude lepší nechat Cédrica nasbírat více zkušeností. To se ale ukázalo jako velká chyba, protože dal nakonec přednost PFL. Ve videu vysvětlil, že peníze zkrátka byly mnohem lepší. Zatímco v UFC by dostal jen 20 tisíc dolarů a částka by se v případě výhry zdvojnásobila, u PFL si přijde na 140 tisíc za zápas a navíc se bude moci zúčastnit turnaje o milion dolarů.

Nejslavnější organizace zkrátka odmítá bojovníky přeplácet hned ze startu, pokud ale prokáží kvality, po několika zápasech si řádně polepší. To byl například případ Paddyho Pimbletta, který začínal na základním platu 12 tisíc dolarů, nyní ale údajně bere v případě výhry 300 tisíc a dá se očekávat, že částky budou v jeho případě dál růst.

Doumbé je doma ve Francii hvězdou podobného formátu, má statisíce sledujících na sociálních sítích a že umí zaujmout i za hranicemi ukázal už v kickboxerské GLORY, kde díky vtipnému trashtalku patřil k nejvýraznějším bojovníkům. Co se týče kickboxu, vybudoval si bilanci 75 vítězství, 7 porážek a 1 remízu, 45 soupeřů navíc ukončil před limitem. V MMA zatím stihl 4 fighty, všechny vyhrál na T/KO nejpozději v druhém kole.

"Jen bych rád varoval všechny bojovníky ve welterové divizi PFL. Dávejte si radši bacha. Všichni padnete v prvním kole, jsem knockoutová mašina, jsem umělec v obraně proti takedownům. Takže na mě můžete jít s wrestlingem, kickboxem, je mi to úplně jedno," vzkázal Doumbé, který si přezdívá "The Best" (Ten nejlepší, ve videu na sociálních sítích, které jen za prvních pár hodin od zveřejnění překonalo hranici milion zhlédnutí.

PFL tedy ukořistilo hodně velkou rybu, která se tam poprvé ukáže už 23. června. Kdo se Doumbému postaví, zatím nebylo oznámeno. V příštím roce pak bude chtít naskočit i do klasické sezóny, kde se bojuje o milion dolarů. Pokud tam obstojí, není vyloučeno, že v budoucnu dostane od UFC mnohem lepší nabídku a nakonec ho tam přece jen uvidíme.

 

Zdroje:  tisková zpráva - PFL

Nejnovější články