Usyk si zahraje ve filmu po boku Rocka, ztvární ukrajinského průkopníka MMA

Usyk si zahraje ve filmu po boku Rocka, ztvární ukrajinského průkopníka MMA Oleksandr Usyk | zdroj: Profimedia

Boxerský šampion Oleksandr Usyk se chystá rozšířit pole své působnosti a zahraje si ve filmu. O co půjde?

Je to jen pár dní, co Oleksandr Usyk porazil Tysona Furyho a stal se absolutním šampionem těžké váhy, což se v éře čtyř pásů ještě nikomu nepovedlo. Odveta by se měla odehrát v říjnu, a tak ukrajinský boxer kývl na nabídku zahrát si ve filmu The Smashing Machine. Jedná se o životopisný příběh amerického MMA bojovníka Marka Kerra, kterého hraje Dwayne "Rock" Johnson.

Život Kerra byl plný vzestupů a pádů. Byl úspěšným zápasníkem na univerzitní úrovni a to jej v roce 1997 přivedlo až k Vale Tudo a MMA. Díky svému nekompromisnímu stylu a fyzické síle si pak rychle získal fanoušky. Mezi jeho největší úspěchy patří vítězství na turnajích UFC 14 a 15 (tehdy se ještě bojovalo v 8členných pyramidách). Později se mu dařilo také v kultovní japonské organizaci PRIDE.

I když se mu ale v kleci po většinu času dařilo, jeho kariéru provázely i těžké osobní problémy, včetně závislosti na lécích proti bolesti, které negativně ovlivnily jeho výkony i život mimo oktagon. Jeho příběh je inspirací i varováním pro mnoho mladých bojovníků. Jeho úspěchy v ringu dokazují jeho talent a odhodlání, zatímco jeho osobní boje ukazují, jak těžké může být zvládnout slávu a tlak vrcholového sportu.

Dwayne Rock Johnson Rocka by ve filmu The Smashing Machine na první pohled asi poznal jen málokdo | zdroj: Profimedia

Usyk bude představovat ukrajinskou legendu bojových sportů Igora Vovčančina, který se s Kerrem na přelomu milénia utkal hned dvakrát a zapříčinil zlom v Američanově kariéře. Jako první ho totiž dokázal porazit, a přestože bylo jeho vítězství později anulováno kvůli zakázaným kolenům do uzemněného soupeře, Kerr později přiznal, že ho to psychicky nahlodalo a další porážky přišly záhy, na Ukrajince nestačil ani v odvetě.

Oleksandr tak na place pravděpodobně stráví jen několik natáčecích dní a nebude mít nejspíš ani příležitost ukázat, zda v něm dřímá nějaký herecký talent. Od tvůrců je to ale chytrý tah, jelikož to k filmu určitě přitáhne další pozornost.

Zdroje:  www.marca.com

Nejnovější články