V pátek protestovala MMA bojovnice za deštné pralesy, v sobotu zvítězila v kleci

V pátek protestovala MMA bojovnice za deštné pralesy, v sobotu zvítězila v kleci zdroj: Profimedia

Alejandra Lara protestovala proti neřešení požárů amazonských pralesů - během vážení na Bellator.

Alejandra Lara na sebe upozornila během večera v rámci Bellatoru 225 hned dvakrát. Dominantní výhrou a především neortodoxní vizáží, kdy na vážení nastupovala pomalovaná jako zástupkyně amazonského kmenu a na svém těle měla několik nápisů, které protestovaly proti odlesňování a momentálně obřímu požáru, který ohrožuje severní Brazílii a především její pralesy.

Upoutala pak i samotným vítězstvím, kdy svým výkonem Taylor Turner jednoznačně převyšovala. Vše vygradovalo po necelých čtyřech minutách, kdy ji nekompromisně utloukla. Pozornost na pozápasové tiskové konferenci se ale směřovala především k jejímu zdobení.

"Je to něco, co ze mě právě teď vychází," řekla Lara. "Stejně jako můj tanec, který předvádím před každým zápasem, je to něco o čem cítím, že mám v sobě. Je to jenom moje cesta, jak být spojená se světem. Je to vzkaz pro lidi, kteří ho dokážou pochopit a přijmout a o tom to je."

Kolumbijka tím chtěla poukázat především na nebezpečí, které ohrožuje celý svět a naznačit, že pokud nebudeme něco dělat, tak už může být pozdě. Rozhodně tím vším upoutala téměř stejnou pozornost jako svým vítězstvím a poukázala na lhostejnost mnoha lidí bojovat s ekologickými katastrofami.

Nutno podotknout, že požár amazonského pralesa vyvolává emoce nejen ve světě bojovníku, na stejné tema upozornil i fotbalista Cristiano Ronaldo nebo závodník F1 Lewis Hamilton. Nejvíc zatím udělal herec Leonardo DiCaprio, který založil fond, do kterého chce vložit pět milionů dolarů (zhruba 120 milonů korun).

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články