Veterán UFC Silva přestupuje do krvavé boxerské organizace

Veterán UFC Silva přestupuje do krvavé boxerské organizace Antonio "Bigfoot" Silva | zdroj: Profimedia

Antonio Silva se upsal BKFC, kde se bojuje pouze holými pěstmi. 

Opět na chvíli uhneme od MMA. Organizace Bare Knuckle Fight Championship nabízí drsné krvavé zápasy bez rukavic a rány chodí doslova až do morku kostí. Kromě toho ale svými turnaji, a vyloženě specifickým stylem boxu, pomalu začíná získávat na síle. Vyprodukovala pár slušných borců, ale především sbírá poměrně obstojný počet veteránů z UFC. Naposledy se jim podařilo ulovit těžkou váhu, Antonia Silvu.

BKFC to oznámila ve své tiskové zprávě. "Jsme velice šťastní, že jsme dokázali podepsat "Bigfoot" Silvu a zařadili jsme ho na naši soupisku.," napsal prezident organizace David Feldman. "Bojoval s nejlepšími na světě a několik jich i dokázal porazit. Máme s ním rozjednáno několik zajímavých zápasu a očekáváme od něj opravdu skvělé fighty."

Je pravdou, že Silva už má svůj věk (39) a od výhry z roku 2013 nad Alistairem Overeemem ho soupeři sedmkrát vypnuli a v následné kickboxerské kariéře posbíral akorát dvě prohry, což vedlo ke  spekulacím o odchodu do důchodu. Tady má ale Silva se svým specifickým průbojným stylem stále šanci něco dokázat.

První zápas má napsaný na 30. listopad v australském Aucklandu a třeba se mu jeho kdysi slavnou kariéru podaří znovu nahodit.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články