Will Brooks se vrací na velkou scénu v korejské Battlefield FC

Will Brooks se vrací na velkou scénu v korejské Battlefield FC zdroj: Profimedia

Bývalí bojovníci UFC Will Brooks a Abel Trujillo se spolu utkají v soutěži Battlefield FC.

Battlefield FC, což je největší jihokorejská organizace, opět ožívá. Když před téměř dvěma roky domluvili zápas v tu dobu v UFC působícím zápasnicím Jessice-Rose Clarkové a Sarah Kaufmanové, blýskalo se na lepší časy. Poté ovšem přišly těžké časy a organizace dlužila, kam se podívala. Teď získala nové finanční zázemí a sponzory a snaží se nalákat na zápas dvou veteránů.

Will Brooks začínal na škole s americkým fotbalem, se kterým ale záhy skončil. Sport mu chyběl tak, že zkusil zajít na kurz MMA a jeho kariéra se začala pomalu rozjíždět. Po sedmi výhrách v řade v poloprofi amerických ligách si zajistil první velký kontrakt v japonské DREAM. Tam mu stačila jediná devastující výhra a z Brookse se stala na 2 roky tvář Bellatoru. Z deseti zápasu prohrál pouze jediný a to ho vystřelilo až do UFC. Po první urvané výhře přišly ovšem tři prohry a tím pro něj taky skončil jeden velký sen. Odebral se do PFL, kde má za sebou tři zápasy, poslední remízu s Rashidem Magomedovem.

Abel Trujillo za sebou nemá tak rozmanitou kariéru, ale v UFC se uvedl o dost více úspěšně. Bývalý wrestler se do legendární organizace vystřelil díky turnaji World Extreme Cagefighting, kde dokázal zápas ukončit submisí za 54 sekund. Tam vyhrál šest zápasů, například nad Jordanem Rinaldim a čtyři prohrál, nutno podotknout, že dvě porážky mu uštědřili absolutní esa, Khabib Nurmagomedov až na body a Tony Ferguson submisí. Poslední dvě porážky mu nejspíš vystavily stopku a od prosince roku 2017 nebojoval.

Zdroje:  The Body Lock , tisková zpráva

Nejnovější články