Z prezidenta komentátorem. Trump bude komentovat boxerský zápas mezi Holyfieldem a Belfortem

Z prezidenta komentátorem. Trump bude komentovat boxerský zápas mezi Holyfieldem a Belfortem Donald Trump se v prostředí MMA pohyboval již v minulosti. Na fotce s legendárním Fedorem. | zdroj: Profimedia

Bývalý prezident USA Donald Trump si o víkendu sedne ke komentátorskému pultu a bude diváky provázet boxerskými zápasy.  

V sobotu 11. září se v USA koná boxerský turnaj organizace Triller Fight Club, která dala dohromady poměrně bizarní ale zároveň zajímavé duely. V hlavním zápase večera se tam utkají dvě legendy svého řemesla – několikanásobný boxerský šampion Evander Holyfield a bývalý šampion UFC a průkopník MMA Vitor Belfort. 58letý Holyfield tak hlásí comback mezi 4 provazy a do zápasu proti 44letému Brazilcovi zaskočí za nemocného bývalého šampiona Oscara De La Hoyu, který se léčí s covidem.

Žhavou novinkou na víkendovém turnaji ale bude především účast bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa. Ten ovšem nebude jen sedět v hledišti, ale zasedne do komentátorského křesla a podělí se s diváky o své boxerské expertízy.

„Miluju skvělé bojovníky a skvělé zápasy,“ řekl Trump na tiskové konferenci před turnajem. „Těším se na to, až je uvidím a také až budu moct sdílet své myšlenky u ringu. Určitě si tento speciální turnaj nechcete nechat ujít.“

Trump sice není pravděpodobně žádným expertem na box (s čímž by sám určitě nesouhlasil), ale rozhodně není ve „fight businessu“ nováčkem. Ještě předtím, než se stal prezidentem, jeho hotely a kasina hostily mnoho turnajů a sám Donald je opravdovým fanouškem bojových sportů. Dokonce byl významným akcionářem organizace Affliction, která v roce 2008 pořádala MMA turnaje a měla ambice stát se konkurentem UFC. Na jejich turnajích zazářil právě třeba Vitor Belfort nebo legendární Fedor Emelianenko, který tam tehdy porazil bývalé šampiony UFC Andreie Arlovskiho i Tima Sylviu. Trump se účastnil tiskových konferencí, promoval zápasy a fotil se s vítězi. Organizace ale své zápasníky značně přeplácela (Arlovski dostal za zápas s Emelianenkem údajně 1,5 milionu dolarů, což bylo na tu dobu naprosto nemyslitelné) a dříve než mohla vyrůst, zbankrotovala.

Někým milovaný, někým nenáviděný a hlavně velice polarizující bývalý prezident se také účastnil wrestlingových show organizace WWE, kde například oholil hlavu majiteli organizace Vinci McMahonovi:

O víkendu nebude bývalý nejmocnější muž světa na pozici komentátora sám a měl by mu tam pomoct také jeho syn Donald Trump Junior. Mimo hlavní zápas se můžeme těšit také na boxerský souboj dvou MMA legend – Andersona Silvy a Tita Ortize nebo návrat britského boxera Davida Haye proti Joe Fournierovi a další boxerské zápasy.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články