Till prý nastoupil do zápasu s nepříjemným zraněním. Pomoc po prohře mu nabídl šampion Oliveira i Chimaev

Till prý nastoupil do zápasu s nepříjemným zraněním. Pomoc po prohře mu nabídl šampion Oliveira i Chimaev Výraz Darrena Tilla po prohře s Brunsonem mluví za vše. | zdroj: Profimedia

Britský bojovník Darren Till prožívá nejhorší období kariéry, ale po porážce mu chtějí pomoct šampion lehké váhy i vycházející čečenská hvězda.

Britská hvězda Darren Till platí za zábavného bojovníka v oktagonu i mimo něj a jeho smysl pro humor se nezastaví téměř před ničím. V oktagonu má ale poslední dobou smůlu. Dříve neporažený bojovník se po dvou porážkách za sebou (od Jorgeho Masvidala a Tyrona Woodleyho), rozhodl přestoupit do střední divize. Tam sice těsně vyhrál nad Kelvinem Gastelumem, ale souboj proti jednomu z nejlepších v divizi, Robertu Whittakerovi, prohrál před rokem na body. Nevedl si však vůbec špatně a zápas to byl poměrně vyrovnaný.

Do klece se kvůli sérii zranění dostal britský šprýmař až uplynulý víkend a znovu nebyl úspěšný. Derek Brunson s ním neměl žádné slitování a nekompromisně jej vzal na „letecký den“ s následnou podrobnou prohlídkou podlahy klece. Na zemi jej trefoval tvrdými údery i lokty a s Tillem to vypadalo hodně špatně. V polovině třetího kola se ale Darrenovi podařilo Brunsona trefit dobrým úderem a byl to naopak americký wrestler, který se ocitl ve velkých problémech. Nadšený Angličan jej chtěl co nejrychleji ukončit, ale Američan jej dokázal vzít z posledních sil na zem a tam britského bojovníka po chvíli uškrtil rear-naked chokem. Till měl znovu k vítězství poměrně blízko, ale opět nedokázal dotáhnout zápas do úspěšného konce.

Liverpoolský rodák ale podle všeho nehází flintu do žita a cíl se pro něj nemění. Po prohraném víkendovém zápase totiž sdílel na svém Instagramu fotky Michaela Bispinga a Charlese Oliveiry, což jsou dva bojovníci, kteří to svou vytrvalostí a houževnatostí dotáhli i přes četné porážky až k šampionským titulům. A není pochyb, že Till chtěl svoji zprávou dát najevo, že ani on se svého snu stát se šampionem jen tak nevzdá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @darrentill2

V návaznosti na to předvedl velice sympatické gesto zmíněný šampion lehké divize Oliveira. Ten poslal Tillovi přes svůj Twitter povzbuzující vzkaz a ještě jej pozval ke společnému tréninku:

„Hlavu vzhůru, nikdy se nevzdávej! Bůh ví všechno. Vrať se domů, běž zpátky do gymu – trénuj a odevzdej se tomu. Hej Darrene, jsme tady chlape, jestli potřebuješ podporu, pojďme trénovat spolu.“

Nutno říct, že právě trénink s Oliveirou by mohl Tillovi hodně prospět. Brazilský šampion, kterého v prosinci pravděpodobně čeká první obhajoba proti Dustinu Poirierovi, je totiž excelentním grapplerem a drží rekord UFC pro nejvíce ukončení submisí (16). Till, jehož grapplingové schopnosti se o víkendu ukázaly jako velice nedostatečné, by si tak mohl ze společného tréninku s Oliveirou vzít opravdu hodně.

Brazilský šampion ale není jediným bojovníkem, který podal Tillovi pomocnou ruku. Ke společnému tréninku jej pozval i Khamzat Chimaev, který je známý svým nekompromisním wrestlingem, jenž se podobá dominantnímu stylu bývalého neporaženého šampiona Khabiba Nurmagomedova.

„Gratuluji Dereku Brunsone, dobrá práce. Darrene Tille, přijeď do Švédska, pomůžu ti s wrestlingem,“ napsal na Twitter Chimaev, kterého čeká v říjnu na turnaji UFC 267 souboj s čínským bojovníkem Li Jingliangem. I tady by mohl společný trénink Tillovi prospět, protože jako čistokrevný striker má s dobrými wrestlery typu Brunsona velké problémy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @darrentill2

Na Tillovu obranu je ale třeba uvést, že britský bojovník se před zápasem s Brunsonem potýkal s vážným zraněním, které utajoval a neřekl o něm ani po prohrané bitvě. 10 týdnů před zápasem si totiž utrhl přední křížový vaz v koleni, což v zápase určitě hrálo svoji roli. S touto informací přišel jeho kamarád a komentátor Michael Bisping, který s Tillem po porážce mluvil.

V každém případě teď Darren Till prožívá nejhorší období své kariéry, kdy z posledních 5 zápasů vyhrál jen jeden. Předvádí ale většinou velice atraktivní souboje a navíc je v Británii velkou hvězdou, takže v UFC ještě pravděpodobně dostane další šanci sérii porážek zlomit.  

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com , sportskeeda.com

Nejnovější články